torstai 1. tammikuuta 2015

Kaikki hyvin kun saa syödä mitä vain?

Viimeisten parin viikon aikana olen noudattanut ajatustapaa "jos jotain tekee mieli niin sitä voi syödä". Mitä sitten on tehnyt mieli? Suklaata, suklaata ja suklaata. Lisäksi muun muassa sipsejä, lettuja ja pitsaa. Aamupalalla olen sentään syönyt normaalisti joko rahkasmoothien tai puuroa marjojen ja raejuuston kera, paitsi että jouluna söin vanhempieni luona jokaisena neljänä aamuna joulukinkkua äitini tekemän ruisleivän päällä.

Joululahjasuklaat. Mies maistoi muutaman konvehdin, yksi rasia enää jäljellä...

Jotenkin sitä voisi ajatella, että kun ei tarvitse kieltäytyä mistään niin olisi iloinen ja tyytyväinen. Näin ei kuitenkaan ole. Joulunalustressi sai varmaan muutenkin kiukkuiseksi ja ärtyneeksi, eikä suklaa helpottanut sitä yhtään. Nyt olen tosin ollut pari päivää suhteellisen hyväntuulinen - vaikka olenkin joutunut oikein keskittymään siihen että en hermostu kaikista mahdollisista jutuista - mutta olo on ollut muuten kaikkea muuta kuin hyvä. Vatsa on turvonnut jättimäiseksi, ja jopa "läskihousuni" alkavat olla tukalan tiukat. Turha toivoakaan että toppahousut menisivät jalkaan. Kun kävimme katsomassa ilotulitusta koko perheen voimin niin jouduin jättämään vetoketjun auki ja pitämään housut jalassa vyön avulla. Lisäksi vatsaa pistää ja kivistää, ja närästyskin on tullut takaisin. Olen myös kärsinyt eräästä todella ärsyttävästä vaivasta eli hiivasienitulehduksesta, joka uusiutui vain viikko edellisten oireiden helpottamisen jälkeen. Syömäni ravinnon määrä ja laatu taitaa olla niin huonoa, että kroppa on ihan sekaisin.

Eka ja vika kerta letunpaistoa koko viime vuonna "nyt kun kerrankin saa syödä"

En muuten vielä maininnut ärsyttävää nuhaa, joka on vaivannut jo viikon. Eilen poljin crosstrainerilla 45min, ja sen jälkeen alkoi ärsyttävä yskä joka vaivasi koko illan. Tänä aamuna kun heräsin niin oli kurkkukin kipeänä.

Mietin eilen, että pitäisinkö vuoden vaihtumisen kunniaksi muutaman päivän paaston tai turvautuisin kaupan valmiisiin pussikeittokuureihin, mutta totesin että se voisi sekoittaa kropan vielä pahemmin. Taidankin vaan aloittaa PT:n tekemän uuden ruokavalion noudattamisen heti kun sen saan, eli tässä parin päivän sisällä. Luulisi turvotuksen laskevan nopeasti kun siirryn taas puhtaaseen ruokaan ja jätän ruokavaliosta ylimääräiset rasvat,suolat ja sokerit. Viikon päästä mennään miehen kanssa laivalle ja siellä en stressaa, mutta olisi kai parasta olla sitä edeltävät 7 päivää ilman herkkuja niin ehkä ihan kaikki vaatteeni eivät ehdi jäädä pieniksi ennen "virallista" herkkulakon alkua joka oli siis 12.1. ...

P.S. Unohdin muuten mainita ientulehduksen yhtenä liiallisen sokerinsaannin oireena. Ja ilmavaivat..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti