maanantai 1. syyskuuta 2014

Toinen ja kolmas raakaruokapäivä sekä maailman kamalin kasviskeitto

Eiliset ruokailuni olivat käytännössä samat kuin toissapäivänä, vain aterioiden järjestys oli vähän eri. Aamupalaksi tattari-banaani-marjasmoothie, lounaaksi toissapäivänä tekemääni kasvissosekeittoa raejuuston kanssa, ja välipalaksi oman puun omenoita. Salaatin tein päivälliseksi, ja sain tehdä sen suoraan lautaselle.

Lehtikaalia, pinaattia ja rucolaa

Päälle kirsikkatomaatteja, kurkkua ja paprikaa

Päällimmäiseksi tonnikalaa, avokadoa, cashew-pähkinöitä ja siemensekoitusta sekä kookosöljyä ja suolaa
Mies katsoi annostani ja sanoi että se oli jäätävän kokoinen. Ja olihan siinä 560kcal eli vatsa tuli täyteen.

Iltapalaksi tein eilen muuten samanlaisen smoothien kuin toissapäivänä, mutta laitoin punaherukoiden sijasta mustikoita. Tämän ansiosta väri oli paljon punaisempi ja pirtelö herkullisemman näköistä. Maku oli muuten aikalailla sama kuin edellisenäkin iltana.


Tänään tein päivälliseksi kylmän gazpachokeiton, johon tuli seuraavia ainesosia:

200 g Kurkkua
100 g Tomaattia
100 g Paprikaa
200g Vesimelonia
3 kpl Valkosipulin kynsiä
50 g Lehtiselleriä
50 g Sipulia
10 g Kookosöljyä
Chilimaustetta, pippuria ja yrttimausteseosta
Kaikki vaan blenderissä sekaisin, ja pariksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.


Idena hyvä, mutta kolme valkosipulinkynttä on aivan liikaa! Kun keitto oli muhinut jääkaapissa pari tuntia, siinä ei mikään muu maistunutkaan kuin raaka valkosipuli. Vaikka sitä rakastankin, niin liika on aina liikaa. Yritin laimentaa makua sadalla grammalla raejuustoa (ja sain samalla lisää proteiinia ruokavaliooni), mutta ei auttanut. Loppujen lopuksi sain suurimman osan annoksesta syötyä maitolasillisen ja omenan avulla, siten että otin jompaa kumpaa suuhuni aina lusikallisten välissä. Ihan kaikki ei kuitenkaan mennyt alas, vaan oli pakko lopettaa syöminen kun ruoka alkoi pyrkiä takaisin ylös heti nielaistuani... Iltapalaksi aion syödä samanlaisen marja-vihersmoothien kuin eilenkin, sillä se on taatusti hyvän makuinen.

Minun on pakko sanoa näin kolme päivää raakaruokaa syötyäni, että kehoni tarvitsee taatusti enemmän proteiineja. Minulla oli eilen ja toissapäivänä ruokavaliossa noin 1850kcal, joista proteiinien osuus keskimäärin 17% ja 77g eli noin gramma per painokilo. Tänään kaloreita kertyi 2175 josta proteiinia 18% ja 98g. Oloni on kuitenkin lähes koko ajan vähäsen nälkäinen, tai jos ei varsinaisesti nälkäinen niin sellainen että olisi kiva syödä vähän lisää. Olen myös herännyt joka yö vatsan kurnimiseen, mutta odottanut sinnikkäästi aamuun ennen syömistä. En oikein tiedä, pitäisikö minun vain syödä suosiolla huomattavasti enemmän kaloreita loppukokeilun ajan eli täyttää vatsani kasviksilla. Kuidun määrä ruokavaliossani on muuten yli tuplaantunut tähän astisesta n. 25 grammasta yli 50 grammaan ja sen huomaa turvonneena vatsana näin totutteluvaiheessa.

Herkkuja minun ei ole tehnyt mieli oikeastaan lainkaan, vaan nimenomaan proteiinia. Aion nyt pysyä tässä raakaruokavaliossa yhteensä viisi päivää ja ottaa sen jälkeen ruokavalioon yhden rahka-annoksen. En vain tiedä että kannattaisiko minun jatkossa syödä sitä aamu- vai iltapalalla. Nämä jäljellä olevat päivät pysyn yksinomaan raakaruoalla (minkä ei pitäisi olla vaikeaa sillä tein tosiaan tänäänkin päivälliseksi muun perheen suosikki- ja minun inhokkiruokaa eli lihamureketta), mutta sitten syön taas toisella aterialla saman ruoan kuin muutkin. 

4 kommenttia:

  1. Hyviä raakaruokareseptejä (ja paljon muutakin, mut niitäKIN) löytyy Halo-blogista, joka tosin on lopetettu mut on edelleen luettavissa netissä ja käsittääkseni sen blogistin uudessa lifestyleblogissakin vilahtelee raakaruokailua resepteinä. Ihania smoothie-ohjeita ainakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä, eilen meni aika monta tuntia reseptejä selaillessa :)

      Poista
  2. Kiva seurata, miten kokeilut etenee ja hei – mureke on inhokkiruokaa täälläkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en voi tajuta kuka siitä oikein voi tykätä. No, kaikki muut mun perheestä eli ilmeisesti joku...

      Poista