maanantai 23. helmikuuta 2015

Maksaisinko salilla käymisestä?

Sain Hopottajien kautta kuukauden kortin Motivukselle helmikuun ajaksi. Olin kampanjasta innoissani, sillä en ole vuosiin käynyt kuntokeskuksissa. Työpaikan sali on riittänyt hyvin enkä myöskään välitä ryhmäliikunnasta niin paljon, että haluaisin sen vuoksi maksaa kuukausimaksuja. Nythän minulla olisi mahdollisuus kokeilla sekä parempaa kuntosalia että ryhmäliikuntatunteja.

Salikortti on nyt ollut voimassa kolme viikkoa, ja olen käynyt salilla ruhtinaalliset kaksi kertaa. Ryhmäliikuntaan en ole saanut raahattua itseäni kertaakaan. Syitä on oikeastaan kolme. Ryhmäliikuntaa ajatellen tunnit ovat minulle todella huonoihin aikoihin eli joko heti aamulla tai vasta illalla. Aikatauluthan menevät perheessäni niin, että jos miehellä on iltavuoro niin minulla on aamuvuoro jolloin pääsen töistä yleensä klo 14. Treenaan siis heti tuolloin, jotta ehdin hakemaan lapset hoidosta viimeistään klo 16.30 (lasten hoitopäivähän ei ole kovinkaan pitkä, koska mies vie heidät hoitoon ennen iltavuoroa klo 10-11). Omina iltavuoropäivinä vien puolestani lapset hoitoon klo 10-11 ja treenaan ennen töiden alkua. Motivuksen jumppatarjonta oli siis kovin heikko noihin aikoihin jolloin minulla on aikaa kuntoilla.

Toinen syy kortin vähäiselle hyödyntämiselle on Motivuksen sijainti. Se on nimittäin melko toisella puolella Turun keskustaa työpaikkaani nähden, eikä kuntokeskuksen lähellä ole maksuttomia parkkipaikkoja. Ehdin kyllä kipittää työpaikalta Motivukselle ennen tai jälkeen töiden, mutta aikaa menee edestakaisiin matkoihin lähemmäs puoli tuntia, enkä tykännyt siitä että kävin salitreenin jälkeen suihkussa ja sitten hikosin uudestaan matkalla töihin. Työpaikalla on kuitenkin oma sali, joka on ilmaiseksi käytössä eikä parkkeerauskaan maksa mitään.

Kolmas syy, miksi en käynyt Motivuksella kahta kertaa enempää oli muut ihmiset ja oma saliohjelmani, johon en tarvitse kaikenmaailman laitteita ja härveleitä. Omat ohjelmani koostuvat tällä hetkellä aina kolmesta peräkkäisestä liikkeestä, jotka tehdään pääasiassa käsipainojen, tangon tai kahvakuulan kanssa. Motivuksella nuo välineet sattuvat sijaitsemaan salin eri puolilla, ja molemmilla kerroilla siellä treenatessani tuntui haastavalta raahata välineitä salin puolelta toiselle ja vahtia niitä sen aikaa että saisin treenin tehtyä. Muita treenaajia oli paikalla suhteellisen paljon, eli en myöskään jaksanut alkaa jonottamaan mihinkään välineisiin. Jos ohjelmani olisi perinteinen, jossa tehdään yhtä liikettä useampi sarja kerrallaan, ja jos siihen kuuluisi enemmän laitteilla tehtäviä liikkeitä, niin silloin Motivus olisi omallakin kohdallani tämän hetkistä parempi vaihtoehto. Tässä vaiheessa tykkään kuitenkin käydä työpaikan omalla salilla, jossa saan yleensä treenata kaikessa rauhassa, ja jonka pukuhuoneessa minulla on oma kaappi missä saan säilyttää kenkiä, pyyhettä ja kaikkia tarvitsemiani treenivälineitä eikä minun tarvitse kantaa niitä koko ajan mukanani.

Aloitin muuten tänään lepoviikon, ja tarkoitus on käydä maksimissaan sauvakävelyllä tämän viikon aikana. Sitten kun (tällä hetkellä tosi väsyneet) lihakset ovat kunnolla levänneet, on kiva aloittaa ensi viikolla PT:n tekemien uusien ohjelmien kanssa. Päivitystä pitäisi tulla sekä ruokavalioon että treeneihin, en malta odottaa!

Jos muuten haluat itse liittyä Hopottajiin ja päästä testaamaan eri tuotteita ja palveluita jopa maksutta, voit liittyä täältä. Lisää mukaan suosittelukoodi HOP13716, niin allekirjoittanut saa lisäpisteitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti