tiistai 10. joulukuuta 2013

Inbody-mittaus eli karua kerrottavaa

Ensimmäisen kerran elämäni aikana pääsin InBodylla tehtyyn kehonkoostumusmittaukseen maaliskuun lopulla 2012, jolloin pikku-a oli noin yhdeksän kuukauden ikäinen. Tuolloin mittauksessa oli aika karuja lukemia, vaikka olinkin jo kaksikymmentä kiloa kevyempi kuin ollessani viimeisilläni raskaana, ja jo lähes kymmenen kiloa kevyempi kuin edellisenä syksynä.



Vuoden päästä tuosta ensimmäisestä mittauksesta oli vuorossa uusi mittaus, ja silloin oli takana pitkä painonpudotusrupeama ja 11 kuukautta kurinalaista ja liikunnallista elämää. Paino oli tuolloin 72,2kg, lihasmassan määrä 29,4kg ja rasvamassa 18,4kg (25,5%).


Tuon mittauksen jälkeen ajattelin, että minähän vielä parannan tuloksia seuraavaan mittaukseen. Kuinkas kävikään? Tulokset näkyvät alla:



Painoni oli tämänpäiväisessä mittauksessa siis 900g enemmän kuin kahdeksan kuukautta sitten, mutta lihaksen määrä on vähentynyt puolella kilolla ja rasvan määrä lisääntynyt 2,6 kilolla. Rasvaprosentti on kivunnut 25,5% --> 28,7kg. Lihasta on silti yli keskiarvon, eli pieni väheneminen ei sinänsä ole edes vaarallista. Toisaalta on pakko muistaa, että erot ovat aika pienet ja kyseessä kaksi eri laitemallia vaikka molemmat InBodeja ovatkin, eli sekin voi selittää eroja. Ehkä minun pitäisi olla jopa iloinen siitä, etten epäonnistuneen LadyPower-haasteen aikana päästänyt tilannetta karkaamaan vielä enemmän käsistä. Voisinhan tällä hetkellä painaa paljon enemmänkin...

Mittaajan mukaan oma tilanteeni on aika hyvä. Arvot ovat kaikki muuten kohdallaan, vain rasvaprosentti ja vyörärö-lantiosuhde ovat aavistuksen verran yli raja-arvojen. Lupaan sen, että kunhan Ms. Fitness -valmennus on ohi, tulokset ovat huomattavasti paremmat!

Tänään minuun iski aamulla laiskuus, kun syytin flunssaista oloa siitä etten ottanut mukaan salivaatteita kun lähdin kotoa. Minulla oli ensin oppisopimuskoulutuksen lähipäivä, jonka jälkeen kävin tuolla kehonkoostumusmittauksessa. Sen jälkeen olisin voinut mennä salille sillä olo oli ihan terve, mutta koska minulla ei ollut mitään kamoja mukana niin sainkin suunnistaa kotiin. Mikään ei tietysti olisi estänyt minua vaikka polkemasta crosstrainerilla, mutta en sitten kumminkaan jaksanut/viitsinyt ja lapsetkin olisivat häirinneet. Tekosyitähän riittää...

Tässä tämän päivän päivälliseni. Voi-jauhosuuruksella tehty jauhelihakastike ei ehkä ole ihan dieetin mukainen, pastaa ja kasviksia on määrätty määrä ja kompensoin kastikkeen vähäistä proteiinimäärää raejuustolla.



Ja vielä kuva viimeaikaisesta lookistani. Oi Mutsi Mutsi -blogissa oli hiljattain juttu huulipunan sielua kohottavasta vaikutuksesta, ja kun eräällä työkaverillakin oli jokin aika sitten ihanaa huulipunaa niin päätin itsekin ostaa väriä huuliin. Väri on kyllä todella kirkas ja joskus mietin että onko se ihan liikaa, mutta toisaalta olo on taas vähän naisellisempi...

2 kommenttia:

  1. "Voi-jauhosuuruksella tehty jauhelihakeitto.." Jänniä ruokia teillä ;)
    Oikeass olet, tilanne voisi olla paljon pahempikin. Mutta nyt ne tekosyyt nurkkaan ja liikkumaan, siitä ne mittarit tykkää ens kerralla :)

    Sopii tuo väri sulle,älä huoli :)

    VastaaPoista