sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Hälsans Kök - maistuvaa kasvisruokaa moneen makuun

Kuten aiemmin jo kirjoitinkin, pääsin mukaan Buzzadorin Hälsans Kök -kampanjaan.

Tässä on vielä Buzzadorin kampanjainfosta lainattu esittelyteksti:

Kaikki Hälsans Kök -tuotteet ovat kasvisperäisiä ja pääosin ovo-vegetaarisia, eli kasvisten lisäksi tuotteet sisältävät myös kananmunaa. Hälsans Kök -tuoteperheeseen kuuluu myös täysin vegetaarinen, kikherneistä valmistettu falafel. Tuotteet on falafelia lukuunottamatta valmistettu soija- ja vehnäproteiinista ja kaikki Hälsans Kök -tuotteet löytyvät kaupan pakastealtaasta. Hälsans Kök -tuotteet yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa luovat täydellisen aterian. Ne ovat täysin lihattomia, mutta koostumukseltaan ja maultaan lihankaltaisia ja sopivat näin loistavasti myös ei-kasvissyöjän ruokavalioon. Hyvää ja terveellistä ruokahalua!
Hälsans Kök -tuotteet on valmistettu täysin ilman säilöntäaineita. Ne sisältävät runsaasti proteiinia, noin 18 g/ 100 g. Esimerkiksi sika-nautajauheliha sisältää verrattaessa proteiinia 17,5 g/ 100 g, raejuusto noin 16 g/ 100 g ja maitoraha noin 10 g/ 100g.

Kun tutustuin ostamiini tuotteisiin lähemmin, niin tuo runsas proteiinipitoisuus ei kyllä koske ihan kaikkia tuotteita. Kasvispihveissä on tuo luvattu 18g proteiinia sadassa grammassa, samoin kasvispyöryköissä. Kasvisleikkeessäkin proteiinipitoisuus on 16% mutta Falafelpyöryköissä vain 7%. Proteiinin saantiin huomioni kiinnittävänä totesinkin, että näitä ostaessa täytyy olla tarkkana ja lukea tuoteselosteet itse.

Perheessäni päätyivät ensimmäisenä testiin ovo-vegetaariset kasvispyörykät. Pakkaus on 300g - kuten kaikissa noissa muissakin - joka riitti hyvin meidän perheelle.

Hälsans Kökin kasvispyörykät ovat helppo ja mukava tapa tuoda vaihtelua päivällispöytään. Sopii myös loistavasti välipalaksi herkullisen dippikastikkeen kera. (Lainattu Buzzadorin kampanjainfosta)

Pyörykät paistumassa pannulla

Minun ja lasten valmiit ruoka-annokset, eli perunoita ja yrttikastiketta, kasvispyöryköitä, tomaattia ja kurkkua
Pyörykät maistuivat nimensä mukaisesti kasvispyöryköiltä. Mielestäni ne olivat ihan hyviä, mutta mies ja lapset eivät oikein tykänneet. Mies kyllä söi oman annoksensa, mutta hän kertoi suosivansa jatkossakin mieluummin aitoa tavaraa eli jauhelihasta tehtyjä pullia. Lapset taisivat molemmat ottaa pyöryköistä yhden suupalan, jonka jälkeen loput jäivät lautaselle. Itse taidan muuten olla sitä mieltä, että nämä olivat jopa parempia kuin tavalliset, jauhelihasta tehdyt lihapyörykät sillä en ole koskaan ollut niiden suuri ystävä. Näiden kasvispyöryköiden maussa oli ehkä etäisesti jotain samaa kuin vaikka veriletuissa, vaikka näissähän ei mitään eläinkunnan tuotteita olekaan...


Seuraavaksi testiin pääsivät vegetaariset Falafel-pyörykät.

Hälsans Kökin Falafel on herkullinen kikherneistä valmistettu tuote. Falafel on tuotteista ainut, joka soveltuu myös vegaanin ruokavalioon. Falafel sopii loistavasti esimerkiksi pitaleivän väliin jäävuorisalaatin ja jogurttikastikkeen kera, tai vaikkapa osaksi herkullista couscous-salaattia. (Lainattu Buzzadorin kampanjainfosta)

Uunissa valmistumassa
Söimme pyörykät makaronin, raejuuston ja porkkanaraasteen kera.



Pikku-a ei tainnut suostua edes maistamaan pyörykkää. Iso-A maistoi, irvisti ja totesi että "Kirpeää". Kieltämättä noissa pyöryköissä on todella voimakas maku, kuten falafelissa yleensäkin. Minun mielestäni pyörykät olivat ihan hyviä, mutta olisivat kyllä kaivanneet seurakseen jogurtti- tai jotain muuta kastiketta. Vaikka iso-A ei muuten syönyt noita pyöryköitä ruokapöydässä, niin hän kävi vähän myöhemmin hakemassa uunivuokaan jääneistä pyöryköistä yhden jonka söi kokonaan, valittaen kuitenkin koko ajan sitä kuinka kirpeältä se maistui. Mies ei ollut kotona kun tein tämän ruoan, mutta annoksesta jäi yli muutama pyörykkä joita pyysin miestä maistamaan tämän kotiuduttua töistä. Mies maistoi, irvisti ja alkoi suurinpiirtein kakomaan kun oli muka niin pahaa. "Maistuu ihan falafelilta" oli kommentti. Ai jaa, enpäs olisi arvannutkaan! Itse olisin ehkä halunnut maistaa näitä pyöryköitä pitaleivän kanssa niin kuin mainostetaan, mutta se olisi sotinut ruokavaliotani vastaan hivenen liikaa...


Eilen grillasimme ensimmäisen kerran tänä vuonna, ja grilliin päätyivät myös Hälsans Kökin ovo-vegetaariset Kasvispihvit rinta rinnan kesäkurpitsan, paprikan ja grillimakkaran kanssa.

Kasvispihvit ovat nopeita valmistaa uunissa, paistinpannulla tai grillillä. Loistava lihaton vaihtoehto sinulle, joka pidät grilliruuasta. Tarjoile esimerkiksi perinteisellä tavalla harmpurilaissämpylän välissä ranskanperunoiden ja tuoreen salaatin kera. (Lainattu Buzzadorin kampanjainfosta)


Ihanan ilman kunniaksi päätimme jatkaa jo pari tuntia kestänyttä ulkoiluamme ja syödä päivällisen terassilla.



Tässä oma annokseni, eli yksi grillimakkara, kesäkurpitsaa, paprikaa ja Hälsans kök -kasvispihvi sekä tsatsiki-kastiketta. Perunat jätin syömättä sillä ajattelin makkarassa olevan kaloreita niidenkin edestä...
Kasvispihvit maistuivat minun ja miehen mielestä ihan jauhelihapihveiltä. Ensimmäinen haarukallinen oli todella suuri yllätys, sillä pihvit olivat ihanan rapeita kiitos grillin. Paistoimme pihvit parilalla, mutta pihveissä oli jo valmiina parilan jäljet heille, ketkä tekevät ne pannulla, uunissa tai mikrossa.
Jostain syystä pihvin maku alkoi kuitenkin tökkimään aika pian, yhden pihvin nyt sai syötyä mutta enempää ei kyllä olisi mennyt. Päällimmäisenä jäi mieleen - lihan kaltaisen maun lisäksi - pihvien suolaisuus. Lapsetkin uskalsivat maistaa pihvejä, pikku-a ei tosin syönyt kuin yhden suullisen ja keskittyi sen jälkeen makkaraan, mutta iso-A söi koko pihvin hyvällä ruokahalulla (kunhan oli ensin syönyt oman makkaransa).

Tänään oli viimeisen ostamani tuotteen eli ovo-vegetaarisen Kasvisleikkeen vuoro.

Kasvisleike on vehnä- ja soijaproteiinipohjainen tuote herkullisella, rapealla kuorella ja mehukkaalla täytteellä. Sopii loistavasti esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja vihannesten kanssa. Tarjoillessasi kaada halutessasi hieman sitruunamehua fileiden päälle. (Lainattu Hälsans Kökin sivuilta)

Leikkeet uunissa

Oma annokseni eli kasvisleike, perunaa, parsakaalia, raejuustoa ja tsatsikia.

Lapset söivät samaa ruokaa

Tämä viimeinen annos oli ehdottomasti koko perheen suosikki. Iso-A tosin sanoi ensimmäisen suupalan jälkeen että "Pahaa", mutta söikin sitten koko (puolikkaan) leikkeensä ja pyysi jopa lisää. Toinenkin puolikas upposi mainiosti. Myös pikku-a söi kokonaisen leikkeen, tämä taisi muuten olla ainut näistä Hälsans Kökin tuotteista joita hän söi enemmän kuin yhden suupalallisen. Minun ja miehen mielestä kasvisleike maistui aika paljon broilerinleikkeeltä, eli ei ihme että tuote kelpasi miedon makunsa vuoksi myös lapsille.

Testaamistani neljästä tuotteesta kasvisleike oli siis ehdoton voittaja koko perheen mielestä. Voisinkin kuvitella ostavani sitä myös jatkossa, esimerkiksi valmiiksi pakastimeen niitä päiviä varten kun en ehdi valmistamaan mitään suuritöisempää. Itse voisin olla valmis syömään mitä tahansa näistä tuotteista, mutta muu perhe voisi vastustella ainakin falafelin kohdalla.

Hälsans Kökin tuotteet ovat mielestäni hyvä vaihtoehto itse tehdylle ruoalle. Dieettaajalle ne sopivat korkean proteiinipitoisuuden vuoksi (falafel-pyöryköitä lukuunottamatta), vaikka lisäsinkin itse annokseeni vielä raejuustoa lisäproteiiniksi. Kaloreitakaan näissä ruoissa ei ole mitenkään mahdottoman paljon ja rasvaa kiitettävän vähän. Perheessäni syödään yleensä jotain lihaa käytännössä  joka aterialla, eli oli positiivinen yllätys huomata kasvisruoankin voivan olla maukasta, proteiinipitoista ja terveellistä. Kokeilut jatkukoon tulevaisuudessa ehkä myös muilla Hälsans Kökin tuotteilla!

Tässä vielä lyhyt kertaus siitä, mitä Buzzadoriin kuuluminen tarkoittaa:

Buzzadorin kautta osallistujat pääsevät aika ajoin mukaan erilaisiin kampanjoihin, jotka voivat vaihdella vauvanruoista kosmetiikkaan ja kodin puhdistusaineista elektroniikkaan eli aika laidasta laitaan. Useimmat kampanjat ovat täysin ilmaisia, eli jos kampanjaan pääsee niin Buzzadorilta tulee kotiin kampanjapaketti joka sisältää testattavaa tuotetta itselle sekä näytteitä tutuille jaettavaksi. Tarkoitus olisi siis testailla tuotetta, jakaa näytteitä tutuille ja 'buzzata' tuotteesta esim. omassa blogissa tai vaikka facebookissa. Kampanjan päätyttyä koko hommasta täyttyy lisäksi täyttää raportti buzzadorille.

Buzzadorilla on myös kampanjoita, jotka eivät ole täysin ilmaisia, mutta joissa saa hankkia itselleen testattavan tuotteen huomattavalla alennuksella. Näihin maksullisiin kampanjoihin ei kuitenkaan ole pakko osallistua, vaan omista asetuksista voi jopa kokonaan estää kutsut näihin kampanjoihin.

Kaikki kampanjat eivät ole mahdollisia kaikille, vaan jokainen saa oman buzzador-profiilinsa mukaan kutsuja kampanjoihin jotka ovat juuri itselle sopivia. Eli esimerkiksi lastenruokakampanjoista tulee kutsu vain heille, joilla on tietyn ikäsiä lapsia. Jos kutsuun vastaa myötävästi, saattaa kampanjaan päästä mukaan mutta takuuvarmaa se ei ole. Jokaisesta kampanjasta johon pääsee mukaan ja josta raportoi, saa pisteitä. Lisäksi uusien buzzadorien värväämisestä saa pisteitä (eli minäkään en saa rahaa tai mitään muuta aineellista jos joku laittamani linkin kautta värväytyy). Ja mitä enemmän pisteitä, sitä helpommin pääsee taas uusiin kampanjoihin. Jos sinua siis alkoi kiinnostaa buzzaajaksi ryhtyminen, tule mukaan tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti