lauantai 4. helmikuuta 2012

Flunssaa ja ruokapulmia

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä pikku-a yllätti erittäin positiivisesti ja heräsi vain kerran syömään. Toivoin jo, että rytmi jäisi pysyväksi, mutta sitten flunssa tuli ja muutti taas kaiken. Oma flunssani (tai siis iso-A:lta lähtenyt) tarttui myös vauvaan. Kuumetta ei oikeastaan ole, mutta pienellä on nenä ihan tukossa ja yskittää. Niinpä hän onkin nukkunut kaksi edellistä yötä vieressäni. Onneksi hän on nukkunut siinä todella hyvin ja syönyt vain pari kertaa, mutta toivon kuitenkin että tervehtyisi pian ja saisi palata omaan sänkyynsä.

Flunssaisena ruokakin maistuu pikku-a:lle huonommin, aamupuuroa ja iltapalaa menee tuskin lainkaan, mutta onneksi lounaalla ja päivällisellä on maistunut ainakin parsakaali, jota olenkin tarjonnut lähes joka aterialla. Saapa a ainakin rautaa ja c-vitamiinia.

Kunhan flunssasta päästäisiin, niin sitten voisi kokeilla taas jotain uusiakin ruokalajeja. Tuntuu nimittäin siltä, että valikoima alkaa käydä vähän suppeaksi. Yleensä pikku-a:n (pää)ateria koostuu perunasta, pastasta tai riisistä, jonka seurana on joko nautaa, broileria, kalaa tai jauhelihapihvejä sekä jotain kasvista, normaalisti parsakaalia, kukkakaalia tai joko keitettyä tai raastettua porkkanaa. Viimeisimpänä olen tarjonnut herneitä, joiden avulla a harjoittelee pinsettiotetta ja saa jokusen herneen jo suuhunkin saakka. Mitäköhän sitä voisi sitten seuraavaksi kokeilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti