torstai 11. joulukuuta 2014

Puoli kiloa päivässä?

Kaikkihan tietävät sanonnan puoli kiloa päivässä, ja että se tarkoittaa suositusta päivittäisestä kasvisten määrästä. Minulla tuo suositus täyttyy yleensä ihan hyvin, mutta huolestuttavaa on että viime aikoina tuo puoli kiloa päivässä on täyttynyt myös herkkupuolella. Jos nyt ei ihan joka päivä eikä ihan puolta kiloa, niin olen joka tapauksessa syönyt ihan liikaa herkkuja.

Monena iltana olen ajatellut että huomenna pysyn ruodussa ja ollut aamullakin vielä samaa mieltä, mutta jossain vaiheessa iltapäivää olen alkanut lappaa suklaata (tai jotain muuta hyvää) kuin minua olisi pidetty nälässä edelliset pari viikkoa. Voin tietysti syyttää vain itseäni siitä että olen ylipäätään ostanut herkkuja, mutta jostain syystä en ole saanut hillittyä itseäni hetkeäkään.

Tuntuu siltä, kuin painoni olisi viimeisten parin viikon aikana noussut varmaan puolen kilon päivävauhtia. Tällä hetkellä kaikki housut puristavat, ja talvitakkikin tuntuu kovin pinkeältä päällä. Onneksi olen saanut sovittua PT:n kanssa että aloitetaan tammikuussa yhteistyö. Lisäksi heitin aamulla Facebookiin tykkäyshaasteen kavereilleni ja lupasin pysyä karkkilakossa niin monta päivää kuin saan statukseeni tykkääjiä. 12 tunnissa olen saanut statukselle jo 57 tykkääjää eli lakko kestää siis ainakin kaksi kuukautta. Laitoin lakkoon sellaiset ehdot, että en syö koko aikana karkkeja, suklaata tai sipsejä, mutta sallin itselleni kahvipöydän antimia kyläreissuilla. Kyläreissujen kahvipöytäherkuttelu kuitenkin jatkaa karkkilakkoa yhdellä päivällä loppupäästä, eli tarkoitus on siis olla täysin herkuitta tarpeeksi monta päivää.

Joulun aikana haluan herkutella ilman stressiä ja ahdistusta, ihan sama mitä ajattelette, eli aloitan herkkulakkoni 12.1. Miksi vasta tuolloin eikä heti joulun jälkeen? Siksi, koska pääsemme miehen kanssa kaksin (työporukalla) laivalle, jossa on tiedossa paljon hyvää ruokaa ja juomaa, ja mitä luultavimmin myös krapulapäivän herkkuja. Siitä onkin sitten hyvä aloittaa sokerivieroitus, joka toivon mukaan kestää jonkin aikaa. Kun siihen yhdistää PT:n tekemän uuden ruokavalion ja treeniohjelman, niin ehkä mahdun kevään aikana taas niihin housuihin jotka ovat viime kuukausina jääneet pieneksi.

Edellisen kerran heitin muuten Facebookissa samanlaisen haasteen noin kolme vuotta sitten, ja päädyin olemaan herkkulakossa kaksi ja puoli kuukautta. Saa nähdä tuleeko tykkääjiä ihan niin paljon tällä kertaa, mutta kaksikin kuukautta on jo hyvä aika olla herkuista erossa. Kolme vuotta sitten taisin pudottaa useamman kilon herkkulakkoni aikana. Tosin alkupaino oli tuolloin yli sata kiloa, ja kyseessä olikin lähinnä alkusysäys silloin toukokuussa 2012 aloittamalleni superdieetille jonka avulla laihtuminen lähti kunnolla etenemään. Tällä kertaa ei ole ihan yhtä paljon pudotettavaa, mutta jospa saisin edes osan syksyn aikana kertyneistä kiloista katoamaan...

2 kommenttia:

  1. Niin tuttua tuo suklaan syöminen kuin olisi nälkää nähnyt jo pidempään. Itse syön päivittäin herkkuja, vaikka ylipainoa on ihan jäätävästi (noin 20 kg). Tiedän, etten saisi syödä, mutta syön silti. Vähän salaa kai itseltänikin jopa, muista puhumatta. Ahdistaa enkä tiedä, miten saisin otettua itseäni niskasta kiinni. Oletko muuten käynyt vaa'alla huhtikuun jälkeen, joka oli merkittynä tuonne painon kehitys välilehdelle? Mitä painat nyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen mä vaa'alla käynyt, mutta kehitys on ollut enemmänkin noususuuntainen niin ei ole tullut tuonne laitettua. Olen huomannut senkin, että en oikein uskalla käydä vaa'alla, vaan käyn ehkä kuukauden parin välein kauhistelemassa sitä miten paljon paino onkaan taas noussut. Edellisen kerran punnitsin jokunen viikko sitten ja paino oli 77kg, voisin lyödä vetoa että näillä suklaan syömisillä menee yli 80 kilon ennen kuin karkkilakko alkaa tammikuussa...

      Poista