keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Karkkilakko tai sitten ei

Joulun aikana olen turvonnut kuin pullataikina, ja ajattelin että nyt alkaa karkkilakko. Suunnittelin että nyt on pakko pysyä tiukkana ainakin helmikuun puoliväliin asti, jolloin juhlimme isäni 60-vuotispäiviä ja näen monia sukulaisia joita en ole nähnyt vuosiin. Sitten aloin miettimään, että ehdoton herkkujen kieltäminen ei ole ennenkään toiminut omalla kohdalla. Tai siis se toimii jonkin aikaa - jos toimii -, kunnes tulee "pakollinen" lipsuminen ja mopo karkaa käsistä.

Nyt onkin ajatuksena se, että yritän hillitä herkuttelua suoranaisesti kieltämättä itseltäni mitään. Tarkoitan sitä, että en osta kaupasta itse herkkuja, mutta jos jossain on jotakin hyvää tarjolla niin syön mitä mieli tekee mutta kohtuullisesti. En myöskään napostele ylimääräistä. Joulukuussa homma meni siihen, että päivän pääateriat menivät kyllä ihan perusterveellisen ruokavalion mukaan, mutta sen lisäksi söin kaikkea ylimääräistä. Kun tein lapsille iltapalaa, saatoin syödä hapankorppua, paahtoleipää, hedelmiä, mitä milloinkin. Ja jos jossain oli makeaa tarjolla niin ahmin sitä lähestulkoon kaksin käsin. Normaalilla ruokavaliolla tuskin lihoo, mutta jos napostelee koko ajan kaikkea ylimääräistä niin paino nousee taatusti.

Tiedän, että olen kirjoittanut näitä ihan samoja juttuja blogiini jo aiemminkin ja kuulostan varmaan ihan rikkinäiseltä levyltä, mutta olen mikä olen ja muutos ei ole helppoa. Yritän kuitenkin koko ajan oppia olemaan itselleni armollinen, ilman että se tarkoittaa jatkuvaa herkuttelua ja painon nousua. Ja jos joskus tekee mieli suklaata, niin voin syödä palan tai kaksi suklaata (iso boksi kääreellisiä Fazerin sinisiä on vielä keittiön herkkukaapissa), mutta merkkaan syömiseni Kiloklubiin ja pidän päivän kokonaiskalorimäärän alle 2000kcal:ssa.

Viimeisen viikon aikana herkuttelin käytännössä joka päivä karkilla tai suklaalla, ja eilen kun en enää sitä tehnyt niin kärsin armottomasta päänsärystä koko iltapäivän ja illan. Liekö syynä niskajumi vai hiilareiden vieroitusoireet. Joulun turvotuksesta hävisi vuorokaudessa yli kilo, mutta vaaka näyttää edelleen yli 80 kiloa. Saa nähdä minkä verran joulukuun aikana kertyneistä kiloista on pelkkää turvotusta ja minkä verran olen saanut kerättyä rasvaa kroppaan...

1 kommentti:

  1. Päänsärystä kärsitty myös täällä ja mun kohdalla se johtuu täysin hiilareiden vähennyksestä.

    Itsehän en ole syönyt karkkia 4,5 vuoteen ja totaalius sopinut mulle hyvin, mutta kaikille se ei tietenkään käy.

    Löydät varmasti vielä oman tapasi pysyä kohtuudessa! Tsemppiä siihen!! :-)

    VastaaPoista