sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Vaikeita, pikaisia päätöksiä

Oppisopimuskoulutukseni myynnin ammattitutkintoa varten alkaa tiistaina, ja perjantaina kävin tekemässä aloituskeskustelun kouluttajan kanssa. Siinä nyt ei ilmennyt mitään erikoista, totesimme vain että koulutuksen pakollisten osioiden suorittaminen ei tule tuottamaan vaikeuksia, mutta sitä en tiedä kuinka helppoa valinnainen osio tulee olemaan. Oma työnkuvani ei sisällä markkinointia, "tuoteryhmän hallinnointia" eikä myynnin valmentamista, eli käytännön toteutuksessa tulee ehkä olemaan hieman haastetta. 

Sitten myöhemmin perjantaina tuli puhetta myyntivalmentajamme kanssa hänen pian alkavan äitiyslomansa sijaisuudesta. En todellakaan ajatellut hakea ko. pestiä, mutta hän kertoi yrityksessä olevan haussa myös myyntivalmennuksen harjoittelijanpaikkoja, mikä sopisi siis täydellisesti koulutukseeni. Tieto noista paikoista ei vain ollut tavoittanut tiimiäni, ja haku päättyy jo tiistaina. 

Ensimmäinen reaktioni oli laittaa heti hakemus menemään, mutta sitten luin mitä työhön kuuluu. Firmallani on toimipaikkoja ympäri Suomen, ja valmentajan työ sisältää myös matkustamista sekä varmasti myös öitä pois kotoa. Palkkakaan ei luultavasti ainakaan nousisi, vaan saattaisi jopa laskea myynnin vähentyessä ja sitä myötä myös myyntipalkkioiden. Kuuden tunnin työpäivä ei taatusti auta asiaa, enkä kyllä ole valmis siirtymään täyteen työpäiväänkään. 

Ajattelin joka tapauksessa kysellä huomenna vähän tarkemmin tuosta harjoittelijan pestistä, sitten onkin pakko tehdä jo päätös. Tällä hetkellä olo on kovin ristiriitainen: toisaalta tuo homma sopisi täydellisesti koulutukseeni, toisaalta pienempi palkka ei houkuttele. Olen myös todella tyytyväinen nykyiseen työnkuvaani, enkä tiedä haluanko oikeasti edes siirtyä valmennuksen puolelle. Matkustamisessakin on sekä hyvät että huonot puolet: toisaalta saisi ihan omaa aikaa ja (toivon mukaan) rauhallisia hotelliöitä, toisaalta joutuisi olemaan erossa lapsista. 

Oikeasti, mitä mä teen??!!

1 kommentti:

  1. Vedät hetken happea ja sitten mietit ja punnitset molemmista vaihtoehdoista plussat ja miinukset. Mitä hyvää olisi siinä, että jäät nykyiseen työhösi, entä mitä huonoa ja sitten sama uudessa paikassa. Onko ero lapsista katastrofi silloin tällöin vai olisitko jaksavampi äiti? Antaisiko uusi duuni niin paljon, että palkanalennnus ei haittaa? Jne jne.

    Näin mä tekisin ja sitten laskisin plussat ja miinukset ja sen jälkeen hakkaisin vielä vähän päätä seinään ja miettisin asiaa vielä 3v. Mutta koska sä et ole mä niin teet päätöksen huomattavasti nopeammin ja kivuttomammin :)

    No, järkevästi puhuen, en todellakaan osaa sanoa mitä sun pitää tehdä, sen voit vain sinä päättää :) Mutta teet varmasti oikean päätöksen, oli se mikä tahansa :)

    -a-

    VastaaPoista