sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Suklaakeksiöverit

Tänä aamuna leivoin amerikkalaisia suklaahippupikkuleipiä jouluviemisiksi appivanhempien luo ja päiväkotitädeille. Resepti sisälsi paljon suklaata (tein kaksinkertaisen annoksen, levy Fazerin sinistä kuvassa jo rouhittuna).


Amerikkalaiset suklaapikkuleivät

(noin 35 kpl)

250 g margariinia tai voita
2,5 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 muna
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
150 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
100 g valkosuklaata


Tee näin: Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Rouhi suklaat ja lisää lopuksi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palloja ja painele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Muita kuvia en muistanut ottaa ennen kuin olin pakannut valmiit keksit rasioihin.


Pakko tunnustaa, että kuten otsikkokin jo kertoo niin söin keksejä ehkä muutaman liikaa. En malttanut olla syömättä jo taikinaakin, enkä edes laskenut kuinka monta valmista keksiä söin. En tiedä teinkö sitten järkevästi, kun kompensoin pikkuleipien runsasta hiilarin ja rasvan määrää jättämällä tämän päivän aterioilta rasvat ja hiilarit pois. Aterioilla söin siis vain kasviksia ja lihaa. Nälkä ei kuitenkaan ollut koko päivänä, eli ainakaan kaloreita ei tullut syötyä ihan niin paljon kuin olisi tullut, jos olisin syönyt myös ruokavaliossa olleet leivät, pastat/perunat ja rasvat. 

Oloni oli koko päivän todella flunssainen. Kuumetta ei (taaskaan) ole ollut, mutta kurkku on kipeä ja päätä huimaa. Saa nähdä pääsenkö huomenna töihin, salille en ainakaan mene. Nyt vain toivotaan, että sekä oma että miehen olo paranisi pian, jotta joulu ei olisi pilalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti