sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Ruokia

Kun en ehdi paljon tänne kirjoitella, niin laitetaan edes nykyisen ruokavalion mukaisia kuvia näytille.
Aamuisin syön joko munakasta tai rahkasmoothieta, välipalalla juon heraa ja syön mahdollisesti riisikakkuja, iltapalalla on vuorossa rahka joko marjojen kera sellaisenaan tai smoothieksi pyöräytettynä. Lounaalla syön - yllätys yllätys - aina tonnikalasalaatin. Tässä siis kuvia pääasiassa päivällisistä:

Perunaa, parsakaalia ja voissa paistettua lohta

Vaihteen vuoksi kuva poikkeavasta iltapalasta eli proteiinipannari Even ohjeen mukaan

Kinkkukiusausta, porkkanoita ja parsakaalia


Palapaistia, perunoita ja kukkakaalia

Broilerinfileetä, perunoita, porkkanoita, raejuustoa ja kurkkutsatsikia (kevytkermaviiliin tehtynä)

Lihamureketta, tsatsikia, porkkanaraastetta, raejuustoa ja cashew-pähkinöitä

Päivällisellä syön siis pääasiassa samaa ruokaa kuin muukin perhe. Iltavuoropäivinä - jolloin syön töissä sekä lounaan että päivällisen - herkuttelen usein töissä kaurapuurolla, jossa on seassa raejuustoa sekä punaisia ja mustia viinimarjoja. Viime aikoina olen syönyt joko lounaan tai päivällisen seuraksi myös ruisleipää, sillä muuten tuntuu haastavalta saada päivän hiilarimäärää täyteen. Jos en syö leipää, saatan syödä jossain välissä hedelmän. Hiilarit saisi tietysti helpommin kasaan, jos lisäisin lounassalaatin joukkoon makaronia (tai vaikka PT:n suosittelemaa kvinoaa), mutta nykyäänkin tekee tiukkaa ehtiä syödä jättikokoinen salaattini 20 minuuttia kestävän taukoni aikana. En siis halua annokseen enää yhtään lisää syömistä, kiitos vaan!

Paino on viime viikot pysynyt melkolailla samassa, enkä ole lipsunut syömisissä makrojen tai kaloreiden suhteen. Pari viikkoa sitten järjestämilläni vaatekutsuilla söin enemmän kaloreita kuin olisi pitänyt, mutta muuten ruokavalio on pysynyt kurissa. Tunnustan, että olen kyllä välillä syönyt muutamia karkkeja tai jopa jäätelöä (kun työpaikalla tarjottiin ilmaiset jädet), mutta kyseisten päivien kokonaismakrot ja kalorit ovat silti olleet kohdallaan eli minun ei ole tarvinnut stressata tai tuntea syyllisyyttä lipsumisista. Tämä tuntuu nyt sellaiselta ruokavaliolta jota voisin jatkaa vaikka pidempäänkin, katsotaan nyt onko tällä mitään vaikutusta painoon tai kropan muotoihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti