sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Pikkujoulut ja krapulaton päivä


Pääsin lauantaina viettämään pikkujouluja äitiporukalla ilman lapsia. Juhlan kunniaksi ostin kolme karpalolonkeroa, niitä vain alkossa myytäviä jotka ovat kaikkein parhaita. Tarkoitus oli, että kunhan ne olen saanut tuhottua niin siirryn kavereiden viineihin joita lupasivat tuoda sen verran paljon että riittää muillekin :D Lapset jäivät miehen kanssa kotiin ja jännitin alusta alkaen sitä, kuinka pikku-a hyväksyy tuttipullon sillä siinä on ollut hankaluuksia.

Kavereita oli hauska nähdä. Laulettiin singstaria ja juoruiltiin, syötiin kaikkea hyvää ja karpalolonkerotkin riittivät yllättävän kauan. Jostain syystä minulla ei niiden jälkeen tehnytkään lainkaan mieli viiniä joten siirryin juomaan pelkkää vettä. Olin pari kertaa kysellyt mieheltä pikku-a:n tilannetta, ja pullo ei vain meinannut kelvata millään. Siinä vaiheessa kun kaverit alkoivat vaille yksitoista miettimään baariin siirtymistä, päätin lähteä kotiin. Vaikka olikin ollut hauska ilta, niin alkoi jo olla väsy eikä minua huvittanut lainkaan baarien ihmispaljous ja kakofonia. Soitin siis taksin noutamaan minut ja olin kotona hieman yhdentoista jälkeen. Yllätyksekseni a oli nukkumassa, vaikka oli kello 16 jälkeen juonut yhteensä ehkä 30ml maitoa. Menin itsekin nukkumaan, ja päätin että koska pää oli jo ihan selvä niin imetän a:n kun tämä jossain vaiheessa herää.
a heräsi puoli kahden jälkeen, söi ja jatkoi uniaan aamuseitsemään. Kaiken lisäksi - ja vastoin viime aikaisia tapojaan - hän nukahti vielä sittenkin, ja saimmekin nukkua puoleen yhdeksään koska myös iso-A nukkui tavallista kauemmin.

Tänään on - vaikkei krapulaa olekaan - vietetty krapulapäivää ja tuhottu miehen kanssa pussillinen irtokarkkeja iso-A:n päiväunien aikana. Tai siis minä söin suurimman osan, mies söi vähäsen... Eilen syömiset pysyivät onneksi suht. kohtuudessa, vaikka söin esimerkiksi tonnikalapiirakkaa, homejuustoja, sipsejä, juustokakkua, suklaakakkua ja karkkia. Kakkuja ja piirakkaa söin kuitenkin vain palan jokaista enkä muitakaan herkkuja ihan älyttömästi. Aamulla vaaka näytti päälle 102 kiloa, mutta tiedän ainakin osan siitä olevan alkoholin ja suolan kerryttämää nestettä. Pitänee huomenna syödä A:n päiväuniaikaan iso kasa mansikoita, nehän poistavat nestettä aika tehokkaasti :)

Saa nähdä mitä teen pakastimessa oleville minigrip-pusseille jotka ovat täynnä äidinmaitoa. Pikku-a ei niitä näytä huolivan, eli pitänee heittää pois. Toisaalta voisi vieläkin yrittää totuttaa tyttöä pulloon, vaikka siitä onkin ollut aika heikkoja tuloksia viime aikoina...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti