lauantai 16. elokuuta 2014

Viimeinkin kesälomalla

Kesälomani on vihdoinkin alkanut. Itse asiassa ensimmäinen viikko neljästä on kohta jo ohikin. Tämä ensimmäinen viikko kului vanhempieni luona kyläillessä, alkuun piipahdin myös siskonpojan synttäreillä. Netissä ei ole tullut paljon oltua eli blogikin on sen vuoksi ollut kovin hiljainen kun olen korkeintaan selannut kännykällä Facebookia (todella hitaalla nettiyhteydellä).

Viikon aikana olen herkutellut, mutta herkkuostopäiväkirja on oikeasti hillinnyt pahimpia mielitekoja kaupassa käydessä. Viime lauantaina matkalla siskoni luokse olisin saattanut pysähtyä lounastamaan ABC:lle ja syönyt siellä Hesburgerin aterian, mutta halusin kerrankin jotain kunnon ruokaa. Pysähdyin siis Martina-ravintolassa, jossa oma ateriani oli seuraavanlainen:

Vuohenjuustopastaa, nam!

Lapsille otin aikuisten annoksen spagetti bolognesea puoliksi, ja ruoka maistui kaikille mainiosti. Ajomatkoista ostopäiväkirjaani kartuttivat pussit salmiakkeja ja turkinpippureita (yht. 3,50e), joista ensimmäiset riittivät koko menomatkalle ja jälkimmäiset kotimatkalle. 

Kuten jo mainitsin, juhlimme viime viikonloppuna sisareni lapsen ensimmäistä syntymäpäivää. Oli ihana tavata kaikkia sisaruksiani, ja tarjoilut olivat aivan mahtavat. 

Lohi- ja kinkkupiirakkaa, kinkku-juustohyrriä, tiikerikakkua, täytekakkua, karkkia ja keksejä. Juhlimassa parikymmentä ihmistä, ja pöytä oli aikalailla tyhjä tarjoiluista kun juhlat olivat ohi.

Vanhempieni luona oli joka päivä tarjolla esimerkiksi jäätelöä ja marjapiirakkaa, joilla kieltämättä herkuttelin ilman omantunnontuskia. Todella paljon tuli kyllä syötyä myös näitä:






Vietin vähän aikaa äidin marjapensailla, joista sain poimittua yli kolme kiloa punaherukoita kotiinviemisiksi. Olisin mielelläni poiminut enemmänkin, mutta pakastin on jo uhkaavan täynnä. Mustaherukoilla vain herkuttelin vanhempieni luona - ja ahminkin niitä pensaista lähes kaksin käsin -, mutta sain kerättyä niitä isoäitini luona viitisen litraa. Kotiin toin siis yli kuusi kiloa herukoita minigrip-pusseissa, eiköhän niistä joksikin aikaa riitä aamupala- ja iltapalamarjoja.

Urakan alkumetreillä...
Maanantaina sain harrastettua hyötyliikuntaa seivästämällä vanhempieni kanssa kauralyhteitä. Vietimme päivän aikana pellolla yhteensä noin neljä tuntia, harmi vain etten tajunnut virittää sykemittaria sillä kaloreita kului taatusti aika paljon. Tiistaina emme päässeet pellolle sillä vettä satoi lähes koko päivän, ja keskiviikkona pikku-a:han iski kuume ja jouduin viettämään aikaa lasten kanssa sisällä vanhempieni uurastaessa. Kropassa kyllä tuntui tuo maanantain kuntoilu. Lyhteiden nostelu hangolla oli hyvää treeniä keskikropalle, lisäksi tunsin käsivarsissa ja hartioissa sekä takareisissä että jotain olin tehnyt. Eipä kyllä ihmekään, minullahan oli takana jo kolme viikkoa ilman liikuntaa sairastelun takia. Nyt yskä alkaa vihdoin ja viimein olla ohi, huomenna ajattelin jopa käydä lenkillä ellei ihmeitä satu...

Ruokailut vanhempieni luona menivät muuten hyvin, mutta herkuteltuakin tuli kuten jo alussa tunnustin. Aamupalaksi söin joka aamu rahkasmoothien, lounaaksi oli parina päivänä mannapuuroa (sokeroitujen) marjojen kera ja sen lisäksi söin ruisleipää. Päivälliseksi äitini teki perinteistä kotiruokaa, eli esimerkiksi kanaviillokkia tai lihapullakastiketta (jota oli sitten seuraavana päivänä lounaaksi jos emme syöneet sitä mannapuuroa). Otin yleensä yhden perunan ja siihen kastiketta, lisäproteiiniksi raejuustoa ja vähäsen kasviksia. Ihan yhtä paljon kasviksia ei siis tullut syötyä kuin kotona, jossa saan yleensä jo lounaalla yli 300g kasviksia salaatin muodossa. Iltapalana söin leipää, yhtenä iltana marjarahkaa. Ja lisäksi siis jäätelöä, marjapiirakkaa tms. joka päivä.

Maanantain päivällinen eli kanaviillokkia, kurkkupikkelssiä, raejuustoa, kurkkua, tomaattia ja punajuuria.

Kotiuduin lasten kanssa torstaina, ja tuolloin kävin sitten loppumatkasta hakemassa meille kaikille ne menomatkalla välttämäni Hesen ateriat. Ihan vain koska teki mieli ja lapsetkin pyysivät. Oman kerrosateriani (5,95e) merkitsen todellakin herkkuostopäiväkirjaan, sillä täyttihän se vatsan mutta oli kyllä kaloreitakin ihan riittävästi...

Ostopäiväkirjaan tulee tältä viikolta vielä yksi merkintä. Eilen ostin kauppareissulla sipsipussin (2,35e), mutta tällä kertaa en syönyt sitä yksin, vaan ostin sen koko perhettä ajatellen. Kävimme nimittäin tänään perheen kesken Zoolandiassa ammattiliiton sponsoroimana, ja otin meille piknik-eväiksi voileipiä, viinirypäleitä sekä nuo sipsit. Lisäksi söimme siellä grillimakkarat, jotka liitto tarjosi. Sipsejä ei tullut siellä kyllä paljon syötyä, mutta saa nähdä kuinka kauan ne tuolla kaapissa säilyvät...

Herkkuostopäiväkirjan tilanne tällä hetkellä:

1.8. Jäätelöä ja sipsipussi 8,08e
2.8. Pehmis ja lakuja 10,5e
5.8. Juustokakku 3,50e
7.8. Karkit automatkoille 3,50e
14.8. Hesen kerrosateria 5,95e
15.8. Sipsipussi (koko perheelle) 2,35e

Yhteensä 33,88e

Jos olisin antanut periksi jokaiselle mieliteolle, niin rahaa olisi tähän mennessä kulunut paljon enemmänkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti