perjantai 1. elokuuta 2014

Syksyn varalle - ja toivon mukaan talveksikin

Tänä vuonna ajattelin varautua syksyä ja talvea varten paremmin kuin vuosi sitten. Tuolloin sain pakastettua mansikoita ja pari kiloa mustikoita, ja marjat loppuivat parissa kuukaudessa. Tähän mennessä olen saanut pakastettua seuraavia: 


Kolmesta ostamastani 5 kilon mansikkalaatikosta pakastin suurimman osan. Söimme ehkä kilon jokaisesta laatikollisesta, eli pakastimessa on arviolta 12 kiloa mansikkaa raejuustorasioihin pakattuna. Lisäksi laatikossa näkyy kolme puolen litran pussillista silputtua raparperia. 


Toisessa laatikossa on 4,5kg mustikoita, 2kg vadelmia sekä 700g omien pensaiden karviaisia sadan gramman annoksina minigrip-pusseissa. Karviaisia on tosin pensaassa vielä paljon, tarkoitus olisi poimia loput lähiaikoina. Lisäksi äitini on luvannut että saan parin viikon kuluttua vierailuni aikana poimia punaisia ja mustia viinimarjoja niin paljon kuin viitsin kuljettaa mukanani, eli jospa saisin pakastettua sen verran että marjat riittäisivät edes vuoden loppuun. 

Puolukoita minulla ei ole vielä lainkaan. Toissa syksynä sain muutaman kilon anopin poimimana, viime vuonna ostin kaikki kaupasta. Saa nähdä löytyykö minusta viitseliäisyyttä lähteä itse metsään tänä syksynä vai turvaudunko kauppatorin tai kaupan pakastealtaan antimiin... Tähän mennessähän olen ostanut karviaisia lukuunottamatta kaikki tämän kesän marjat torilta, ja viinimarjat saan siis vanhempieni pensaista. 

Ainut ongelma on pakastimen kapasiteetti, sillä tila vähenee uhkaavasti. Harkitsin hetken jopa pienen kakkospakastimen hankkimista marjoja varten, mutta päätin kuitenkin pärjätä tuolla nykyisellä pakastinkaapillani. Onhan siinä muistaakseni kuitenkin tilavuutta lähes 300 litraa, eli pitänee hankkiutua eroon muusta pakastimen sisällöstä (yksi laatikko on esim. täynnä puolikkaita paahtoleipä- tai ruispalapusseja) jotta saan sinne mahtumaan lisää marjoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti