perjantai 3. lokakuuta 2014

Syyskuun herkkuostokset ja lupaus loppuvuodeksi

Luulitteko jo että olin kokonaan unohtanut herkkuostopäiväkirjani? En suinkaan. En vain muistanut kirjata ostoksiani tänne blogiin kovinkaan tiheään tahtiin, vaan kirjasin suurimman osan herkkuostoksista vasta nyt ylös kuittien perusteella. Tässä on lopputulos:

11.9. Aino-jäätelö 0,9l 3,35e
12.9. Munkkikahvit 2,50e
13.9. Irtokarkkeja (miehen kanssa) 5,64
13.9. Suklaakeksejä markkinoilta 7e
13.9. Hattara (lasten kanssa) 3e
15.9. Sipsipussi 2,99e
19.9. 4kpl erimakuisia habanerosuklaita (miehen kanssa) yht. 8,20e
20.9. Hunajapaahdetut mantelit (miehen kanssa) 10,80
22.9. Salmiakkipussi autonameiksi (miehen kanssa) 1,69 
24.9. Sipsipussi 1,69e
26.9. Tutti Frutti Tropical mix 3,09e
26.9. Hunajapaahdetut mantelit (mies ja lapsetkin söi) 7,13e
27.9. Sixpack karpalolonkeroa (mies kävi ostamassa, en tiedä tarkkaa summaa) n. 10e
27.9. "Kelkka" 4,40e
27.9. "Butterschotch 2e
27.9. Kerrosateria 5,95e

Yhteensä 79,43e

Pääsin melkein syyskuun puoliväliin, ennen kuin ostin herkkuja ensimmäisen kerran. Se tapahtui kauppareissulla, kun ostin Ainon Ihana Maitosuklaa -rasian. Koska se oli tarjouksessa. Söin sen tietysti yhdellä istumalla, ja oli se kyllä hyvääkin!
Seuraavana päivänä siitä kävin töiden jälkeen luovuttamassa verta ennen kuin hain lapset hoidosta. Koska hain heidät jo varhain, meillä oli melkein koko iltapäivä tuhlattavana joten päätin viedä tytöt Hoploppiin - sillä ehdolla että antavat äidin istua ja levätä. Olo olikin luovutuksen jälkeen vähän hutera, joten nostin verensokeriani munkkikahveilla.

Siitähän se putki lähti sitten taas päälle. Mies oli kyseisen viikonlopun poissa kotoa, ja tuli syötyä sekä irtokarkkeja että suklaakeksejä. Lisäksi tein kolmena peräkkäisenä iltana lehtikaalisipsejä, jotka onneksi olivat terveellistä herkkua kun ainoat kalorit tulivat rypsiöljystä! Parina päivänä herkuttelin myös itse tehdyillä popcorneilla, mutta koska maissinjyviäkin löytyi kaapista niin niitä en raportoinut tänne.

Habanerosuklaat ostin kokeilun halusta, eikä niitä todellakaan VOI syödä enempää kuin yhden palan kerrallaan. Mies otti palan tuota appelsiini-chilisuklaata eikä meinannut pystyä puhumaan pitkään aikaan kun suuta poltti niin paljon. Maistoin sitä itsekin, ja söin palan varovasti maitolasillisen kera jolloin tulisuus oli oikein ihanaa. Muitakin makuja olen maistanut vasta yhden, eli ehkä nuo ovat hyviä herkkuja makeannälkään kun niihin ei tule himo...

Tulisuusjärjestys näissä on sellainen, että minttu-chilisuklaa on kaikkien miedoin, eli 1/10 (Habanerojauhetta 0,2%). Mustikka-chilivalkosuklaan tulisuusaste on 2/10 (habanerojauhetta 0,1%), vadelma-chilisuklaan 4/10 (habaneroa 0,5%) ja appelsiini-chilisuklaan tulisuusaste 5/10 (habaneroa 0,5%).

Mutta takaisin herkkupäiväkirjaan. Ostin siis herkkuja syyskuun aikana ihan liikaa, ja herkuttelin vielä tuonkin lisäksi esimerkiksi vanhempieni luona käydessämme. Paino alkaa lähennellä 80 kiloa, olo on turvonnut eikä kaapista löydy enää kuin kahdet farkut jotka mahtuvat päälle - ne, jotka olivat keväällä jo aivan liian löysiä.

Nyt päätinkin että olen jouluun asti herkkulakossa, ja julkistin asian jopa Facebookissa. Kuutena päivänä aion tehdä poikkeuksen. Tiimi-illassa 10.10, järjestämilläni vaatekutsuilla 18.10., kaverini halloween-bileissä (olettaen että pääsen menemään) 1.11., hääpäiväpäivällisellä miehen kanssa 15.11., kummipoikani synttäreillä 16.11. sekä firman pikkujouluissa joiden päivämäärää en vielä tiedä. Mietiskelin jo superdieetinkin ruokavalion noudattamista, mutta en ehkä kuitenkaan viitsi noudattaa mitään pilkuntarkkaa ruokavaliota. Eiköhän turvotuskin taas häviä kunhan saan herkuttelun loppumaan ja syön muutenkin terveellisesti jouluun saakka...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti