torstai 5. tammikuuta 2012

Sormiruokailurytmiä

Pikku-a näyttää vähitellen pääsevän jyvälle sormiruokailusta. Parina päivänä hän on alkanut jauhaa ruokaa suussaan ja selvästi pyörittelemään sitä muutenkin enemmän kielellään. Myös käsien koordinaatio alkaa parantua, eli ruoka saadaan pöydältäkin käteen alkutilannetta helpommin. Tuleehan syöminen olemaan aika sotkuista varmasti kauan, mutta pääasia että edistytään edes vähäsen.

Olen nyt yrittänyt pitää yllä ruokailurytmejä, eli aamupuuroa, lounasta, päivällistä ja iltapalaa. Aamupuuro ei uppoa lainkaan, mutta muilla aterioilla paremmin. Ja sitä paremmin se kelpaa, jos muut syömme samaan aikaan. Ongelmana on vain a:n olematon päiväunirytmi. Eilenkin hän oli nukkumassa sekä lounaan että päivällisen aikaan, enkä viitsinyt herättää kesken unien. Tämän vuoksi tarjosin hänelle ruokaa vasta myöhemmin, eikä se sitten niin hyvin kelvannutkaan.

Tänään annoin iltapalaksi palan banaania, ja siitä syötiin varmasti suurin osa. Sitä ennen maisteltiin hedelmäsosetta, jonka tarjoilin maissinaksun avulla. Eli kastoin naksun soseeseen ja laitoin a:n eteen, niin johan kelpasi. Alkuun ilme oli kovin epäilevä, mutta ei kai se pahaakaan ollut. Yritin antaa sosetta myös lusikalla, mutta ei kelvannut.

Totesin, että Tinydinerin ruokailualusta ei ole kovin hyvä tuon meidän Emma Easy-syöttötuolin kanssa, sillä ruokailualustan kouru on juuri samalla korkeudella kuin syöttötuolin kaari. Huusinkin itselleni Huutonetistä Stokken ruokailualustan, josta kirjoitin jo aiemmin. Stokkalla ja lastentarvikeliikkeissä alustan hinta on 55e, minä maksoin siitä postikuluineen 40e eli säästin ihan kivan pikku summan. Sillä voikin ostaa taas jotain uutta kivaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti