lauantai 14. tammikuuta 2012

Väsymystä ilmassa

Voisihan sitä olla vähän virkeämpi, jos olisin saanut nukkua viime yönä yhtään pitempiä putkia kuin max. 1,5 tuntia kerrallaan...
Pikku-a nukahtaa illalla puoli kymmeneltä, itse pääsen nukkumaan puoli yhdentoista maissa.
Ensimmäisen kerran a herää yhdeltätoista ja nukahtaa rinnalle. Nostan hänet sänkyynsä ja menen nukkumaan. Seuraava herätys on jo puoli yhden maissa, taas syöttö ja a omaan sänkyynsä nukkumaan.
Klo 01.55 itkuhälyttimestä alkaa taas kuulumaan jokellusta, ja sanon miehelle että jos ei nyt nukahda kunnolla pidemmäksi aikaa, niin otan kyllä viereen. Otan a:n rinnalle ja nukahdan. Herään ja nostan omaan sänkyynsä, ja kun menen huoneeseeni huomaan että kello on jo melkein puoli neljä. Olen siis nukkunut puolitoista tuntia patjalla lattialla pikku-a:n vieressä. Vaivun uneen, mutta heti viiden jälkeen a itkee taas. Ajattelen, että koska hän nyt nukkui kolme tuntia niin voin syöttää hänet omassa huoneessaan. Niin teenkin ja a nukahtaa, mutta ennen kuin ehdin omaan sänkyyni iso-A alkaa itkemään.
Mies on jo ehtinyt A:n huoneeseen, ja kun menen paikalle hän huomauttaa kuinka kuuma tyttö on. Mittaamme kuumeen, tasan 40 astetta. Vaipanvaihdon ja kuumelääkkeen jälkeen otamme A:n omaan sänkyymme, sillä neiti ei suostu jäämään omaansakaan. Tavalliseen tapaansa A ei meinaa osata nukkua jos olemme vieressä, vaan hän vain höpöttää ja höpöttää. Ja höpöttää. Vasta seitsemän jälkeen hän sammuu, jalat tyynyllä pääni vieressä ja pää jalkopäässä kaiken pyörimisen jälkeen.
Seuraa tunnin torkkuminen, jonka jälkeen A alkaa hysteerisen itkun. Mikään ei kelpaa, ei halua olla sylissä eikä sängyssä, muttei todellakaan myös lattialla. Tutti heitetään pois ja pyydetään saman tien takaisin. Itku on hillitöntä kiljumista, mutta kuume tuntuu onneksi laskeneen. Nostan tytön syliini ja menen olohuoneen sohvalle katsomaan hänen kanssaan lastenohjelmia. A rauhoittuu. Mies tulee paikalle ja käskee minun mennä nukkumaan, mutta ennen kuin ehdin tehdä mitään, pikku-a herää. 
Sellainen yö tällä kertaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti