tiistai 24. tammikuuta 2012

Helpotuksen huokaus

Kirjoitinkin jo, kuinka vatsanpohjassa on tuntunut tuttua jomotusta aivan kuin menkat olisivat tulossa. Olen saanut nauttia kyseisestä ihanuudesta kerran pikku-a:n syntymän jälkeen, eli viime kuussa. Onkin ymmärrettävää että kierto ei ole välttämättä vielä kovin säännöllinen. Jomotusta on nyt jatkunut muutaman päivän, ja koska kuukautisia ei ole vielä kuulunut aloin viime yönä miettimään että jospa kyseessä eivät olekaan menkkajomotukset vaan kohdun alkuraskauden kasvukivut. Aloin pyörittelemään asiaa päässäni, ja aamulla olin jo varma että olen raskaana ehkäisystä huolimatta.

Miehen kanssa olemme avoimia kolmannen lapsen tekemiselle, mutta ei ihan vielä. Kunhan nyt saisi nämä kaksi kasvamaan edes muutaman vuoden ikäisiksi. Mutta kun sinne saakka on päästy niin ei ole enää lainkaan varmaa että haluammeko enää aloittaa vauva-arjen uudelleen. Tämänhetkinen kotimme on lisäksi juuri sopiva kahdelle lapselle, eikä kummankaan autossakaan ole tilaa kolmelle turvaistuimelle. Jos nimittäin olisin nyt raskaana niin kaikki kolme olisivat vielä turvaistuin (tai -kaukalo)iässä kun vauva syntyisi.

Kävin aamulla ruokakaupassa, ja oli siis pakko ostaa raskaustesti. Jännityksellä odotin tulosta, ja onneksi tikkuun ilmestyi vain yksi viiva. En muista, koska olen viimeksi ollut yhtä helpottunut! Jos nyt sattuisin tulemaan vahingossa uudelleen raskaaksi, niin tottakai vauva olisi perheeseemme tervetullut ja samoilla yövalvomisillahan sekin vauva-aika menisi, mutta toivon mukaan saan nauttia kahdesta ihanasta tytöstämme vielä jonkin aikaa ilman uutta pientä vauvaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti