maanantai 30. tammikuuta 2012

Vauvakilot on veks

Tänä aamulla vaaka näytti 96,7 kiloa. Voin siis sanoa, että kahden synnyttämäni lapsen mukanaan tuomat raskauskilot ovat nyt poissa. Iso-A:n odotusajan neuvolakortissa lähtöpainona on nimittän 97 kiloa. Eipä se silti mitään tarkoita, kiloja on vieläkin enemmän kuin tarpeeksi. BMI näyttäisi tällä hetkellä olevan 34,7 eli sekin on laskenut 'vaikeasta lihavuudesta' 'merkittävän lihavuuden' puolelle.

Vaikka nämä vauvakilot ovat nyt pois, niin syntymättömän vauvan keskenmenon myötä mukanaan tuomat noin 10 kiloa ovat vielä jäljellä. Keskenmenon jälkeen keväällä 2009 lihoin nopeasti, sillä raskaus oli ollut todella odotettu ja menetys käynnisti sen vuoksi aika kontrolloimattoman mässäilykierteen. En tiedä kuinka paljon olisinkaan lihonnut, jos en olisi tullut jo kesällä uudestaan raskaaksi. Siitä saa joka tapauksessa maksaa nyt, kun niitä kiloja yrittää saada pois. Imetys kuitenkin näyttäisi jatkuvan vielä määrittelemättömän ajan, eli jospa niitä kiloja lähtisi sen avulla vielä jokunen...

Herkkulakkoakin on jäljellä vielä 12 päivää. Tosin siinä jaksaminen alkaa olla jo aika rajoilla, olen nimittäin alkanut etsiä porsaanreikiä että mitä voisin syödä herkkuna, ilman että se oikeasti sitä olisi. Viime viikolla esimerkiksi ostin paketillisen riisikakkuja, ja koska ne olivat ihan mauttomia (yllätys!) ripottelin niiden päälle suolaa syödessäni! Eihän niissä kaloreita ollut nimeksikään, mutta suolaa sitten sitäkin enemmän... Muutoin olen onneksi pysynyt ruodussa. Viime viikolla kävin jopa kahtena päivänä eri kavereiden luona kyläilemässä, mutta he olivat ottaneet herkkulakkoni huomioon ja tarjosivat minulle sopivaa syömistä eli toinen jauhelihapasteijoita (jotka joku voisi rasvamäärän vuoksi jopa laskea herkuksi mutta minä en) ja toinen hedelmäsalaattia. Yritän kuitenkin nyt kestää lakon loppuun saakka, pitäähän sitä ihmisellä nyt vähän itsekuria olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti