maanantai 2. tammikuuta 2012

Suklaaholistin vieroitusoireita ja pikku-a:n sormiruokailua

Vuosi vaihtui, ja elämä palautuu taas omiin uomiinsa. Kyläilytkin on nyt kyläilty taas vähään aikaan, ihana olla kotona. Vaaka näytti parin viikon herkuttelujen jälkeen suhteellisen armollisia lukuja eli tasan 101 kiloa joista jonkin verran on varmasti vain turvotusta suolaisen joulukinkun ja kotimatkan salmiakkipussillisen jälkeen.
Kaapissa on joulun jäljiltä myös runsaasti suklaata: pari levyä Fazerin sinistä, 350g Pihlaja- sekä Fazerina -rasiat sekä 775g jättirasia ja puoliksi syöty 350g rasiallinen geishoja. Varsinkin se vajaa rasiallinen houkuttelee tällä hetkellä enemmän kuin paljon, mutta nyt olisi pakko lopettaa herkuttelu saman tien.

Päätinkin ottaa vastaan Facebookissa kulkevan herkkulakkohaasteen, eli olen täydellisessä herkkulakossa niin monta päivää kuin saan tykkääjiä statukseeni. Tämä herkkulakko koskee myös yhteisherkuttelua miehen kanssa, eli jokailtainen jäätelö ja viikottainen herkuttelupäivä saavat jäädä herkkulakon ajaksi. Tällä hetkellä status on ollut esillä tunnin, ja sillä on jo 13 tykkääjää eli lakko kestänee ainakin pari viikkoa. Toivon mukaan kaikki 159 facebook-kaveriani eivät kuitenkaan siitä tykkää... 

Nyt vuoden alussa, kun pikku-a:lle on tullut puoli vuotta täyteen, olisi myös tarkoitus saada kiinteiden syöminen ja varsinkin sormiruokailu vähän paremmin alkuun. Tähän saakka a on pääasiassa ruokaillut sylissäni, ja pääasiassa vain kerran päivässä joko perunaa, porkkanaa tai parsakaalia. Lisäksi olen yrittänyt tarjota hänelle myös lusikkaruokaa, mutta aika huonolla menestyksellä. 

Joulun jälkeen sain postissa tilaamani Tiny Diner -ruokailualustan, ja tänään käymme ostamassa pikku-a:lle oman syöttötuolin. Nyt pitäisi vain päästä sormiruokailussa rutiineihin, ja olenkin etsinyt ahkerasti tietoja siitä millaisia liharuokia a:lle voisi valmistaa, sillä eihän pikkuinen taitaisi saada paljonkaan irti pelkästä käteen isketystä (tai pöydälle laitetusta) lihapalasta... Innolla odottelenkin, että pääsisin kunnolla kokkailemaan ja testailemaan pikku-a:lle uusia ruokalajeja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti