tiistai 3. tammikuuta 2012

Eteenpäin sormiruokailussa

Pikku-a:n uusi syöttötuoli saatiin eilen koottua, ja pikkuinen viihtyy siinä mainiosti. Iso-A:n syöttötuolina on perinteinen, pöytä-tuoliyhdistelmäksikin taitettava tuoli, mutta pikku-a:n sormiruokailun vuoksi ja koska hän ei istu ihan yhtä tukevasti kuin A aikanaan, päädyimme Emman Easy -tuoliin eli käytännössä Tripp Trapp -kopioon.

Eilen maisteltiin avokadoa, maistelun lopputulos näkyy tässä:


Toinen sormiruokailukokeilu oli aamulla, kun pikku-a maisteli kaurapuuroa. Tein puurosta tavallista paksumpaa ja annostelin ruokailualustalle. Pikku-a maisteli puuroakin kovin uteliaana, tosin ateriointi oli todella sotkuista mutta suurimman osan sotkuista pyydysti Ikean "ruokalappu", joita olen ostanut jo iso-A:ta varten mutta joka tarvitsee niitä enää harvemmin. 

Tänään tein pikku-a:lle ensimmäisen kerran liharuokaa, eli lihapullia. Laitoin runsaan desin kaurahiutaleita turpoamaan veteen (n. 2dl) 10 minuutiksi. Lisäsin 1 kananmunan, 400g paistijauhelihaa, pikkupurkillisen tomaattipyreetä, ripauksen paprikajauhetta, ruohosipulia ja persiljaa. Lisäksi raastoin seokseen porkkanan. Pyöritin palloiksi ja paistoin uunissa 175 asteessa kypsiksi. Lihapullien sijasta lopputuloksena oli ennemminkin minikokoisia jauhelihapihvejä, mutta väliäkös sillä. Söimme lihapullia lounaaksi kaikki kolme, eli minä sekä iso- ja pikku-a. Itselleni tosin ripottelin päälle hieman suolaa, muuten ei olisi oikein maistunut. Pikku-a maisteli lihapullaa suurella mielenkiinnolla, ja vaikka suurin osa päätyikin syliin tai lattialle, niin uskon että ainakin pieni osa päätyi vatsaankin saakka :) Ja eihän noin pieni saa vielä kovin paljon lihaa syödäkään, pääasia että pääsee makuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti