torstai 19. kesäkuuta 2014

Polttarit!

Lauantaina olin juhlimassa kaverini polttareita, enkä muista milloin minulla olisi viimeksi ollut niin hauskaa. Päivä alkoi brunssilla Aula Caféssa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli niin paljon ettei mitenkään voinut edes maistaa kaikkea ja silti tuli ähky. Ruoan kanssa tuhosimme myös pari pulloa kuohuvaa seitsemän osallistujan kesken. Alkuperäinen suunnitelma oli ollut piknik puistossa, mutta kylmä sää ja sateen uhka saivat meidät muutamaan suunnitelmiamme viime tingassa - ja hyvä niin.

Brunssin jälkeen suuntasimme kylpylähotelli Caribiaan, emme kuitenkaan uimaan, vaan meillä oli sieltä saunallinen huone jossa hengasimme, kuuntelimme musiikkia, maistelimme viinejä, saunoimme ja söimme vähän lisää. Pakko sanoa, että kun oli päivällisaika Tårgetissa, niin kukaan meistä ei ollut lainkaan nälkäinen. Kuohuviinin lisäksi meille kaikille riitti pelkkä pääruoka, joka omalta osaltani oli tämä:

K18 eli vuohenjuustoa, perunaa, grappamarinoitua, vadelmaa & koreanminttua (kirjoitusasu suoraan menusta, enkä kyllä tiedä olivatko perunat grappamarinoituja vai vadelmat...)

Ravintolasta olimme aikoneet mennä yökerhoon, mutta koska kello oli vasta kymmenen ja ilma (vihdoinkin) kaunis, niin suuntasimme jokilaivalle. Viihdyimmekin AussieBarissa koko loppuillan, välillä tanssilattialla ja välillä kannella. Kuohuvan nauttimisen lopetin jo puolenyön tienoilla ja olin loppuajan vesilinjalla, ja tanssiessa kului taatusti ihan mukavasti kaloreita. Kotiin menin Kauppatorin kiinalaisen ravintolan kautta, josta hain yöpalaksi friteerattua kanaa hapanimeläkastikkeessa ja riisiä. Nukkumaan pääsin aamuneljältä.

Onneksi mies oli mennyt lasten kanssa vanhempiensa luokse yökylään, joten sain aamulla nukkua ihan rauhassa. Heräilin kyllä parin tunnin välein, tankkasin reilusti vettä sekä vitamiineja ja jatkoin uniani. Yhdentoista maissa nousin ylös ilman minkäänlaista krapulaa, mutta koko päivän teki mieli jotain hyvää enkä kyllä kieltänyt itseltäni karkkia enkä muitakaan herkkuja...

Eivät polttarit kuitenkaan olleet ihan pelkkää syömistä ja juomista. Päivän aikana morsian sai esimerkiksi esitellä osallistujat jokaisen tuoman pienen muiston avulla, kerätä vihkoon vinkkejä hyvää avioliittoa varten sekä ratkaista meidän muiden kanssa murhamysteeriä jota eräs meistä luki pitkin päivää ja jonka ratkaisu selvisi illalla. Pääpaino päivällä oli kuitenkin hyvällä seuralla ja hyvällä ruoalla. Nam!

(Polttareiden aiheuttamasta koko alkuviikon kestäneestä väsymyksestä tulee oma postauksensa lähiaikoina...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti