torstai 31. heinäkuuta 2014

Elokuun haaste: Herkkuostopäiväkirja

Tämän herkkuholistin mopo on taas karannut käsistä. Aamu- ja iltapalat menevät terveellisesti, mutta muutoin olen vaan syönyt kaikkea epäterveellistä. Olen ollut koko viikon sairauslomalla, sillä tämä yskä ei osoita hellittämisen merkkejä eikä puhetyöstä tullut maanantaina yhtään mitään. Yksin kotona ollessa onkin ollut kiva herkutella sipseillä, jäätelöllä, popcorneilla ja suklaalla - ei onneksi tosin kaikilla yhtä aikaa...

Muutenkin olen miettinyt, että heinäkuun aikana minulla on mennyt ihan tuhottomasti rahaa turhiin herkkuihin. En ole säästänyt kuitteja, mutta en yllättyisi jos puhuttaisiin yli kolmenumeroisesta luvusta. Päätinkin nyt, että herkuttelun pitää loppua - tai ainakin vähentyä - jo rahansäästönkin kannalta. Kesälomani alkaa viikon päästä, ja vietän ensimmäisen viikon vanhempieni luona. Siellä en todellakaan aio kieltäytyä herkuista. Päätinkin hillitä herkutteluani pitämällä ainakin elokuun ajan ostopäiväkirjaa kaikista ostamistani herkuista ja raportoimalla ostokset tänne blogiin. 

Elokuun tuloksista riippuu jatkanko ostopäiväkirjaa kauemminkin. Vaikka en kokonaan pysyisikään erossa herkuista, niin jospa tämä auttaisi edes rahansäästössä!

4 kommenttia:

 1. Heippa Katjushka!
  Tosi hyvä ajatus tuo ostopäiväkirja. Mä taidan ottaa sen käyttöön sitten, kun tarvetta on. Mahtava ajatus. Mun täytyy tunnustaa, että varmasti heinäkuussa herkkuihin meni IHAN SIKANA rahaa. Nyt kun olen taas liekeissä ja ihan täynnä kokoajan, ei tulisi mieleenkään herkkukauppaan meno.

  Auttaisko suakin tällainen polte?

  Mä ainakin odotan innolla sun raportteja. Ja lopputulosta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti auttaisi joku tuollainen polte minuakin, olen aina pysynyt ruodussa paremmin kun on ollut joku valmennus, jossa on sanottu tarkkaan mitä syödä ja milloin. Mutta yritän nyt opetella elämään ns. normaalia elämää, vaikka kovin houkuttelikin ostaa Ms fitnessin jatko-osa. Ei vaan rahatilanne antanut tällä kertaa periksi, on siis PAKKO oppia olemaan ilman herkkuja vaikkei olekaan "pakko".

   Poista
 2. Tuohan oli hyvä idea, kannatan :)

  Mitä ajattelit tarkalleen tuolla, että riippuen tuloksista mietit jatkatko kauemminkin påiväkirjan pitoa? Jos tulokset on, että herkkuihin menee liikaa rahaa nin kirjanpito jää siihen?

  Toivon, että kirjanpito auttaa sua koska saanut käsityksen että herkut hallitsevat elämääsi tosi paljon. Ajattelet ja pohdit niitä vaikka et söisi. Aika hallitsevaa, eikö?

  Nyt herkut hiiteen ja banaania poskeen. Tsemppiä sulle, sä pystyt näyttää niille pitkää nenää!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en ajatellut ihan noin että jos menee liikaa rahaa niin jätän jatkossa merkkaamatta, ajattelin vaan että että en heti tee niin kauaskantoista lupausta että raportoisin tänne koko loppuvuoden :)
   Ja tuo on ihan totta että herkut hallitsevat tällä hetkellä elämääni aika pahasti. Jostain pitäisi taas löytää motivaatio terveelliseen syömiseen, mutta ainakin vielä on hakusessa...

   Poista