keskiviikko 20. elokuuta 2014

Tauko salitreenissä ja sen kyllä huomaa

Eilen pääsin pitkästä aikaa salille. Edellisestä kerrasta (18.7.) ehti vierähtää tasan kuukausi, sillä käydessäni PT:n kanssa 23.7. läpi tekniikoita, ei oikeastaan tullut edes treenattua yskän vaivatessa tuolloin jo pahasti. Olin siis todella iloinen siitä, että kesälomani keskeytti koulupäivä jonka vuoksi sain hyvän tekosyyn lähteä yksin Turkuun. Koulun jälkeen suuntasin siis salille, ja tein koko kropan treenin kiertoharjoitteluna. Treeniin kuului kaksi supersarjaa. Ensin kolme sarjaa kyykkyjä tangon kanssa, jalkojen koukistuksia, pohjelaitetta, penkille nousua, vatsoja ja selänojennuksia, sen jälkeen kolme sarjaa penkkipunnerrusta, kulmasoutua, pystypunnerrusta, hauiksia ja ojentajia.

Sain tehtyä treenin lähestulkoon samoilla painoilla kuin ennen sairastumistakin (vain pystypunnerruksessa en saanut yhtä pitkiä sarjoja, ja jalkojen koukistuksessa jouduin keventämään toiseen ja kolmanteen sarjaan 5 kiloa), mutta kyllä huomasi että taukoa oli kuukausi. Syke hipoi pilviä ja mittarin mukaan kulutin alle puolentoista tunnin aikana yli 900kcal. Hiki valui, mutta treenin jälkeen olo oli mahtava. Illalla vielä venyttelin hillitäkseni lihasten kipeytymistä, mutta jo nyt seuraavana aamuna käsivarret ja rintalihakset ovat todella kipeät ja jaloissakin tuntuu eilinen treeni. Odotan kauhulla huomista lihasten kipuilua.

Loppulomani aikana yritän päästä salille noin kerran viikossa, kun minulla on muutenkin asiaa Turkuun. Voisin tietysti tehdä kotitreeniä, mutta jostain syystä sellainen ei yhtään kiinnosta. Toisaalta muistelen kaiholla hoitovapaa-aikojani jolloin tein kotitreeniä monta kertaa viikossa, sillä en yhtään tajua miksi minun on nykyään aika mahdotonta edes ajatella sitä vaikka ohjeitakin olisi useampia erilaisia. Lenkille yritän päästä, mutta seuraavan viikon ajalle on luvattu vesisateita ja ukkosia lähes joka päiväksi. Tekosyitä tietysti kaikki, pitäisi vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja lenkkeillä sateesta huolimatta tai tehdä kotitreeniä sillä onnistuihan se aiemminkin...

1 kommentti:

  1. Kiertoharjoittelu on hauskaa vaihtelua. Itelläni kans uudessa ohjelmassa mukana kerran viikossa tehtävä kiertoharjoittelu koko kropalle. Mukavaa vaihtelua. :-)

    Kotitreenit on jotensakin kovin vaikeaa tehdä, mistäköhän johtuu? Crossattua tulee kotona, ainakin talvella. Siinä samalla voi katsella jotain hyvää sarjaa dvd:ltä. Nyt on menossa Täydelliset naiset, mutta ei se ole paljon edistynyt kun ei tule crossattua kun voi ulkonakin treenata aerobista. Jos sitä talvella sitten taas.. :D

    VastaaPoista