sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kärsimättömyys ei (todellakaan) ole hyve

Olen nyt noudattanut PT:n suunnittelemaa ruokavaliomallia neljä viikkoa. Olen varmaan tehnyt ihan väärin, kun käyn vaa'alla lähes joka aamu ja olen kärsimätön hitaista tuloksista. Jotenkin sitä vain ajatteli että edes ensimmäisen viikon aikana olisi lähtenyt painoa enemmän turvotusten häviämisen muodossa, mutta meno on ollut melko tasaista puolen kilon viikkovauhtia. Yritän hokea itselleni että puoli kiloa viikossa on kaikkien laihdutusohjeiden mukaan täydellinen vauhti, ja että 2000 kilokalorin ruokavaliolla paino ei voikaan kovin nopeasti tippua, mutta silti joku pieni sisäinen ääni piipittää että "nopeammin, nopeammin". Luulen kuitenkin, että noudatan tätä nykyistä ruokavaliota vielä kuukauden verran ennen kuin tehdään muutosta ohjelmaan.

Tänään tein "virallisen" punnituksen ja mittaukset kuukauden tauon jälkeen, ja paino oli tosiaan pudonnut pari kiloa. Senttejäkin oli hävinnyt lähes joka puolelta (sulkeissa kuukausi sitten mitatut lukemat).

Paino 80,9kg (83)
Napa 93cm (98)
Vyötärö kapeimmalta kohdalta 87cm (90)
Lantio 113,5cm (115)
Rinnanalus 88,5cm (90)
Reidet 61cm (62)
Hauis/Alli oikea 31cm (31), vasen 30cm (30)

Onhan tässä vielä paaaaaaljon matkaa vuosi sitten mittaamiini lukemiin, mutta jos vain onnistun olemaan kärsivällinen, niin eivätköhän paino ja mitat pikku hiljaa mene alaspäin.

Kuluvan viikon aikana minulla on käynyt pari kertaa mielessä, että poikkeaisin ruokavaliosta. Töissä on ollut tarjolla pullaa, keksejä ja karkkeja, mutta en silti ole sortunut. Toissapäivänä teki vähän tiukkaa, kun ostin kotiin pussillisen perunalastuja, mutta sain pysyteltyä niistä erossa enkä maistanut edes yhtä sipsiä. En kyllä olisi niitä muuten edes ostanut, mutta pikku-a:han iski joku vatsatauti torstain ja perjantain välisenä yönä (miksi aina yöllä??) ja tyttö oksenteli muutaman kerran. Perjantaina ei ruoka maistunut koko päivänä kuumeiselle lapselle, muuten kuin nuo sipsit joita joku lääkäri joskus suositteli vatsatautiin. Eilen a on jo ihan terveen oloinen, mutta jännitämme yhä että sairastuuko joku muu. Päätin sen vuoksi, että emme mene tänään iso-A:n kaverin synttäreillekään, vaikka olinkin odottanut sitä, sillä olin jo aiemmin antanut itselleni luvan syödä kyläillessä kahvipöydästä herkkuja. Tuleepa ainakin yksi päivä lisää ilman lipsumista ruokavaliosta. Olemme sitä paitsi viikon päästä menossa erään toisen kaverin synttäreille, ja siitä viikon päästä minulla ja miehellä on firman isot bileet joiden tiimoilta pääsemme jopa yöksi hotelliin työnantajan piikkiin, eli lipsumista on joka tapauksessa tiedossa lähiviikonloppuina.

Tällä viikolla kuntoilut jäävät yhden treenin verran vajaaksi. Olen käynyt salilla kaksi kertaa ja kerran sauvakävelyllä, mutta HIIT piti jättää perjantaina väliin kun mies (joka oli jäänyt lasten kanssa kotiin) pyysi tulemaan suoraan kotiin ruokakaupan kautta. Toisaalta edellinen, oksentelevan pikkulapsen kanssa isolta osin valvottu yö takasi, että energiaa ei olisi HIITiin riittänytkään. Eilinen päivä meni taloa siivotessa - kävin myös ruokakaupassa -, mutta tänään olisi tarkoitus päästä käymään salilla tekemässä 25 minuutin complex-harjoitus, jossa tehdään liikkeitä koko aika putkeen. Tuohon on aika mahdoton yhdistää enää HIITiäkin, koska koko treeni on yhtä HIITiä jo itsessäänkin. Itse asiassa olen menossa ihan muualle kuin työpaikan salille, mutta siitä lisää toisessa postauksessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti