maanantai 26. tammikuuta 2015

Viime viikon treenit ja uusia herkkuruokia

Viime päivien hiljaiseloni ei tarkoita, että olisin sortunut herkuttelemaan mielin määrin tai menettänyt kontrollin muutenkaan. Arki on vain ollut kovin kiireistä, eikä se kyllä jatku yhtään vähemmän kiireisenä lähipäivinäkään. Päivät menevät tietysti töissä, ja lopun ajan olen viettänyt joko kuntosalilla tai lasten kanssa. Tietokonetta ei ole kotona avattu edes joka päivä.

Treenit sain taas suoritettua viimeistä myöten. Perjantaina onnistuin jopa HIITissä, sillä jaksoin istua pyörän satulassa puoli tuntia ja polkea kolme viiden sarjan rykäisyä. Meillä on töissä tällä hetkellä niin kiire, että olin ylitöissä sekä lauantaina että sunnuntaina, enkä meinannut sen vuoksi saada liikuntasaldoa edes täyteen, sillä sen ajan jota en ollut töissä, vietin lasten kanssa ulkoillen, ja eilen piti vielä kasata miehen kanssa iso-A:n uusi vaatekaappi ennen töihin lähtöä. Tein sitten kuitenkin niin, että sen sijaan että jäin eilen nukkumaan miehen herätessä lasten kanssa, lähdinkin itse sauvakävelylenkille. Töiden jälkeen kävin sitten vielä salilla tekemässä HIITiin verrattavan lihaskuntotreenin, jossa tehdään 25minuutin ajan neljää liikettä putkeen niin monta kierrosta kuin ehtii. Tänään tein treenin ensimmäistä kertaa ja sain täyteen kuusi kierrosta. Huippusyke oli 173 ja keskimääräinen 155 (mutta mukana myös alkulämmittely crossarilla ja loppujäähdyttely kuntopyörällä jotka menivät rauhallisemmalla sykkeellä). 

Viime aikoina olen saanut paljon inspiraatiota Even blogista. Tässä yksi viime viikon herkullinen uusi kokeilu:

Karppipizza, jonka ohje löytyy täältä.

Täytteenä käytin itse kinkkusuikaleita, herkkusieniä, tomaattimurskaa ja juustoraastetta, mutta tuossahan on rajana vain taivas ja omat makrot. 


Toinen Even blogista saamani ruokavinkki on pannulla paistettu halloumi-juusto. Halloumia on tullut grillattua kesäisin paljonkin, mutta jostain syystä sitä ei ole tullut syötyä muulloin. 


Minua on muuten viime viikon aikana vaivannut paha närästys, joka alkoi aina iltapäivällä. Vatsaan pisti, närästi ja maha turposi palloksi. Yritin miettiä, että johtuuko se ruokavalion runsaasta rasvan määrästä, cashew-pähkinöistä, heran sisältämästä aspartamiinista vai jostain ihan muusta. Jätin nyt alkuun pähkinät pois, ja närästys on ainakin pari päivää vaivannut vähemmän. Toki olen syönyt myös lääkärin refluksitautiini määräämää omeprazolia, eli saattaa olla että sekin on alkanut tehoamaan. Pitää katsoa, jatkuuko närästys vielä nyt alkaneella viikolla.


2 kommenttia:

  1. Minulla ainakin tuo kaali on yksi pahimmista vatsaongelmien aiheuttajista maidon, gluteenin, sipulien ja palkokasvien ohessa. Kannattanee kokeilla myös sen vähentämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taisin syödä kaalia parina päivänä viime viikolla, sattui vain sopivasti molemmat ateriat tänne blogiin :)

      Poista