sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Vapaasyöntipäivä

Eilen oli aika pitää vapaasyöntipäivä. Aloitin päivän puuron, raejuuston ja marjojen kera.


Lounaaksi söin salaatin kuten tavallista...


...mutta jälkiruoaksi otin jogurttia. Pakko myöntää että olisin voinut valita paremmankin jälkkärin. Kyllähän tuota söi, mutta ei todellakaan ollut parasta maistamaani jogurttia.


Välipalasta minulla ei ole valokuvaa, mutta ostin kaupasta 150g pussin perunalastuja jotka söimme miehen ja lasten kanssa, ei siis kovin iso annos nuppia kohden. Lisäksi muutamia viinirypäleitä ja pari suolakeksiä. 

Päivälliseksi teimme pitsaa. Neljä pientä pitsaa joihin kaikkiin tuli vähän eri täytteitä. Iso-A söi minislaissin tonnikalapitsasta, pikku-a nuolaisi yhtä palaa ja sanoi että "vatsa on täynnä". Loppujen lopuksi lapset söivät hyvällä omatunnolla purkkiruoat - meillä on kaapissa aina paria makua jotka kelpaavat vielä iso-A:llekin mutta ei kovin usein niitä anneta - ja minä tuhosin miehen kanssa suurimman osan pitsoista.


Vaikka olo oli pitsan jälkeen jo kylläinen, niin oli "pakko" ottaa jälkiruoaksi jäätelöä.


Jäätelön jälkeen korkkasin vielä laivalta tuodun ison Toblerone-pötkön.


Kun olimme saaneet lapset nukkumaan, oli iltapalan aika. Normaalin rahkailtapalan sijaan söimme valkosipulipatonkia ja feta snackseja, NAM!


Kaiken herkuttelun jälkeen olo oli ähkyssä, mutta ei niin ähkyssä etten olisi jaksanut vielä syödä muutamaa palaa Tobleronesta.


Eilisen herkuttelut jälkeen oli ihana palata takaisin normaaliin ruokavalioon. Voisin mielelläni syödä suklaata vaikka joka päivä, mutta hyväksyn sen että se ei ole hyväksi kropalleni. Muutenkin olo oli koko eilisen iltapäivän ja illan niin ähkyinen, että en todellakaan haluaisi samanlaista oloa jatkuvasti vaikka kaikki syömäni ruoat olivatkin ihania. Tosin pitsa ei olisi ollut herkkupäiväni ensimmäinen vaihtoehto, mutta kun lapset halusivat (eivätkä siis edes syöneet)... Ensi kerralla taidan tehdä lasagnea tai jotain muuta ihanaa.

Vaaka näytti herkkupäivän jälkeen kaksi kiloa enemmän kuin eilen aamulla, mutta eiköhän turvotus pian häviä, varsinkin kun sain tänään poljettua 50 minuuttia crosstrainerillakin. Saa nähdä saiko kroppa eilisestä yhtään lisäboostia kiinteytymiseen, se nähtäneen viikon parin sisällä.

1 kommentti:

 1. Herkkupäivät on ihania. Mutta ihanampaa on kyllä palata taas arkeen ja omaan ihanaan ruokavalioon.
  Mulla nyt reilun viikon päästä herkkupäivästä on paino taas tippunut. Siis olisikohan palautumiseen kestänyt joku 5 päivää, vaikka tosiaan olen tehnyt 7 intervallia ja 4 salitreeniä tällä viikolla.
  Mutta pääasia kai on, että alaspäin mennään.
  Ja huomasin sen, että salilla treeni kulki normaalisti, vaikka kalorit olivat niin "matalat". SIis jotain hyötyä herkuttelusta oli. Ens viikolla on mulla toinen herkkupäivä, mutta sitten taidan vähän rajoittaa syömistä. Viimeksi meni ihan överiksi. Oppia ikä kaikki ja keskityn herkkuRUOKIIN :D.

  Kerrohan sitten, miten käy painon tai treenin kanssa!

  VastaaPoista