perjantai 31. tammikuuta 2014

Vatsataudissa

Vatsatauti iski viimeinkin myös minuun. Liekö toissapäiväinen salitreeni PT:n kanssa ollut liikaa vastustuskyvylle, sillä eilen heräsin ennen kukonlaulua vatsan muljahteluun. "Tyhjennysvaihe" kesti pari tuntia, jona aikana juoksin pöntöllä kerran toisensa jälkeen. Onneksi en kuitenkaan oksentanut... Päivä meni hyvin vähillä syömisillä. Kuplavettä, Jaffaa, mustikkakiisseliä (sitä tavallista, ei sokeroimatonta) sekä vähän perunalastuja. Aikoinaan lääkäri vinkkasi että sipsit ovat hyvä apu ripuliin, mikä on tosiaan pitänyt paikkansa. Muuta en uskaltanut syödä, vaikka vatsanväänteet helpottivatkin aamun jälkeen. Olo oli kuitenkin heikko, mutta onneksi sain nukkua pitkät päiväunet pikku-a:n kanssa. Päänsärky oli toinen inhottava vaiva, mutta luulen sen johtuneen kofeiinivieroituksesta kun en tietenkään voinut juoda kahvia.

Mies ja lapsetkin olivat kotona, sillä mies sai jo maanantaina koko viikon sairauslomaa vatsataudin vuoksi ja lapsiin iski kuume. Pikku-a:lla ei kyllä ollut lämpöä kuin tiistai-aamuna vähäsen, iso-A on sen sijaan kärsinyt kuumeesta ja kurkkukivusta. Onneksi mies on kuitenkin jo sen verran terve, että on pystynyt huolehtimaan lapsista. Olisi luultavasti pystynyt menemään tänään jo töihinkin, mutta en valita sitä että olen saanut itse ottaa kotona rennosti ja levätä.

Tautini näyttäisi olevan lievää sorttia, sillä tänään uskalsin jo maistella pikku-a:n aamupuuron jämät (muutama lusikallinen) ilman että vatsassa alkoi heti muljahtelemaan. Pientä heikotusta ja vatsaoireita on ollut, ja olenkin käyttänyt ilomielin oikeutta syödä sipsejä kun kerrankin saa... Luulisi ettei kokonaiskalorimäärä kuitenkaan nouse kovin isoksi, kun en uskalla mitään muuta syödäkään.

Uskoisin, että voin huomenna palata takaisin normaaliin ruokavalioon, mutta tämä parin päivän paasto on kyllä tehnyt olon niin heikoksi että en uskalla lähteä Helsinkiin Ms Fitness -tapaamiseen. Siellä olisi tiedossa crossfit- ja posetreeniä ja harmittaa jättää tämä toinenkin tapaaminen väliin, mutta en silti viitsi rasittaa itseäni liikaa. Toivottavasti oloni olisi jo ensi viikolla niin hyvä, että pääsisin taas normaalisti salille.


1 kommentti:

  1. Toivotaan, etä paranet pian. Vatsatauti on taudeista ikävin. Ite meen aina niin huonoon jamaan, että toipumiseen menee viikko.

    Ite olenkin maannut nyt flunsssn kourissa. Jos positivisesti katsoo niin olen saanut katsottua ohjelmia mitä tullut talletettua. Tosin tarkoituksena oli viettää vapaapäivät ihan muuten :)

    Parantumisia meille molemmille :)

    VastaaPoista