sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Eka päivä tiukkaa dieettiä

Eilen en herkutellut, mutta en vielä syönyt täysin PT:n dieetin mukaan. Tänään olikin jo tarkan ruokavalion aika, ja tältä se näytti:

Kinkku-juustomunakas, kurkkua ja tomaattia


Tonnikalasalaatti, tässä ei mitään uutta


Heraa ja cashew-pähkinöitä


Naudan palapaistia (omat lihat otin erilleen ennen kuin suurustin kastikkeen muulle perheelle), kukkakaalia, tomaattia, raejuustoa ja cashew-pähkinöitä


Rahkaa, soijalesitiinirakeita, chia-siemeniä ja sokeroimatonta mehukeittoa

Kaloreita oli 1932, nälkä ei ollut missään vaiheessa. Herkkuja ei ole tehnyt edes mieli, mutta kiusauksia on varmasti vielä tiedossa. PT:n ohjeistamat proteiini- ja rasvamäärät toteutuivat lähes grammalleen. Jotenkin on vaan ihan omituista että suurin osa päivän energiasta tulee rasvasta, nimittäin 49%. Proteiineja tuli 37% ja hiilareita 15%. Päivän ruoista sain yhteensä 70,5g hiilareita kasvisten ja vihannesten muodossa. Tänään laitoin sekä aamu- että iltateehen teelusikallisen hunajaa, mutta siihen oli PT:n lupa flunssani vuoksi. Olen kärsinyt flunssan lisäksi myös kovasta päänsärystä pari päivää, ja luulen sen johtuvan hiilarivieroituksesta. Toivon mukaan kroppa tottuisi tähän pian ja päänsärky helpottaisi. Tänään kurkkukipu ja nuha alkoivat vihdoinkin helpottaa, eli ehkä pääsen ensi viikolla jopa salillekin. Olo oli vielä eilen niin kamala että peruin huomiselle sovitun PT-tapaamisen jossa oli tarkoitus käydä uusia ohjelmia läpi, mutta ehtiihän sen myöhemminkin. Pääosa liikkeistä on kuitenkin aika tuttuja ja pystyn tekemään ainakin yhden saamista ohjelmista jo nykyiselläkin osaamisella. Huomenna olisi tarkoitus tehdä joko rauhallinen kävelylenkki tai polkea crosstrainerilla ennen töiden alkua, riippuu vähän huomisen säästä.

Sekin pitää muuten mainita, että makeutusaineen käyttö oli tänään hyvin vähäistä. Teehen laitoin sitä hunajaa kuten jo mainitsinkin, ja iltapalarahkaan laitoin makeutusainetta vain pienen tilkan (verrattuna aikaisempaan lotraukseen). Vettä olen litkinyt tänään taatusti enemmän  kuin pitkiin aikoihin, sillä koko aamupäivän tuntui olevan jano ihan koko ajan. Saa nähdä, kuinka pian nesteet lähtevät liikkeelle ja saan turhat turvotukset kropasta pois...

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen dieetti siula. Tulee mieleen ihan viime kevät ja ma. fitneksen kolmas päivitys (tai mikä se olikaan). Jännityksellä odotan, mihin suuntaan tästä.

    Mun ruokavalio näyttää aika samalta, mutta aamupuurosta en luovu. (ja äsken söin poppareira.)
    Mut tsemppiä! Kyllä se hiilarien vieroitusoireet kohta katoaa, toivottavasti :D.

    -Kaza

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on aina tuntunut sopivan vähähiilarinen ruokavalio. Jostain syystä se vaan meinaa lipsua jos ei ole "pakko" noudattaa... Nyt alkaa jo päänsärkykin helpottaa :)

      Poista