torstai 26. maaliskuuta 2015

Motivaatiobuusti

Minusta tuntuu, että taistelen jatkuvasti oman motivaationi kanssa. Toisaalta haluan olla hoikka ja hyväkuntoinen, toisaalta himoan jatkuvasti herkkuja. Minun täytyy oikeasti tehdä koko ajan töitä sen kanssa, että en sorru syöpöttelemään vaan saan pidettyä ruokavalion kuosissa. Homma helpottaa, jos on joku motivaattori joka auttaa minua pysymään kurissa. En tiedä millä ilveellä saisin koko ajatuskulkuni käännettyä uusille urille, missä ruoka ei olisi aina mielessä.

Karkkilakkoni päättyy pääsiäisenä, mutta onneksi sain heti uuden syyn vältellä herkkuja myös loppukevään. Sain nimittäin kutsun lukiosta valmistumisen 15-vuotisluokkakokoukseen, joka järjestetään toukokuun puolivälissä. En ole nähnyt suurinta osaa lukiokavereista lakkiaisten jälkeen, ja harva on minulla myöskään Facebook-kavereina. Sen vuoksi on ihan kiva päästä tapaamaan kaikkia ketkä paikalle ilmestyvät, vaikka pakko myöntää etten ole suurinta osaa edes kaivannut. Lukiossa minulla oli oikeastaan vain pari ystävää, muiden kanssa tuli hengattua vain kouluaikana. Suurin osa yläasteaikaisista kavereistani meni ammattikouluun, ja lukiossa ollessani hengasin vapaa-ajalla heidän kanssaan. Joka tapauksessa haluan näyttää luokkakokouksessa mahdollisimman hyvältä, lukioaikainen lookkini kun näytti lähinnä tältä:

Kuva otettu lukion toisen luokan "opintomatkalta", tyyli oli melko sama koko lukioajan

Sovin PT:n kanssa, että aloitetaan pääsiäisen jälkeen viisi viikkoa kestävä kiristely ruokavaliossa, jotta saataisiin kroppa mahdollisimman hyvään kuosiin luokkakokoukseen ja tietysti alkavaa kesääkin ajatellen. Treeniohjelmien päivitystä odotan myös jo innolla, koska treeneihin tulee mukaan ihan virallisetkin juoksulenkit, tähän mennessä olen lenkkeillyt noin kerran viikossa ohjelman ulkopuolella. Suuresti rakastamani -NOT - HIIT kuntopyörällä jää myös samalla pois mikä ei kyllä haittaa yhtään... Esimerkiksi tänään tein taas viikottaisen HIITin, ja koko puoli tuntia oli yhtä tuskaa. En meinaa saada edes sykettä tarpeeksi ylös, sillä maksimisyke kävi hetken aikaa 164:ssä, ja esim. kyykkytreenissä syke pyörii sitä korkeammalla helpostikin. Jalat olivat kuitenkin HIITin ja varsinkin sen työvaiheiden aikana ihan tulessa enkä olisi millään pystynyt polkemaan enää kovemmalla vastuksella tai nopeammin. Toivon että juoksu-hiitit onnistuvat paremmin.

PT-projekti jatkuu siis vielä luokkakokouksen jälkeenkin, eli jos saan kroppaa vähän rasvattomammaksi luokkakokoukseen mennessä niin sen jälkeen on tavoitteena etteivät pudotetut kilot pääse hiipimään takaisin. Mutta tämä ja ensi viikko mennään vielä siis tämän hetkisellä ruokavaliolla, ja pääsiäisen jälkeen innolla uuden ohjelman pariin.

6 kommenttia:

 1. Juoksuintervallit ovat omasta mielestäni rankempia kuin pyöräily, mutta ne on helpompi ainakin itsellä saada pidettyä kasassa väsyneenäkin, juoksumatto kun ei anna armoa, eikä kello kentällä. Onko teillä salilla tuo wattbike pro mallia vai kevyempää? Itsellä ainakin pro mallin kanssa tulee haasteeksi saada kampikierrokset nousemaan tarpeeksi korkealle (90 tai vajaa), kun jo aloitusvastus on sen verran kova. Kyllä silläkin treenin tekee, mutta hankalaa on koittaa saada watit pysymään korkealla ja yhtä aikaa polkunopeus hyvänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on salilla wattbike, mutta olen tehnyt nuo hiitit spinning-pyörällä (?) jossa vastusta säädetään pyörittämällä säädintä. Sillä on kyllä aika helppo keventää ja lisätä vastusta, mutta mä en vaan tykkää pyöräilystä... Juoksuintervalleja odotellessa... :)

   Poista
  2. Suosittelen testaamaan Wattbikella intervalleja. HIIT:eista en tiedä mitään, kun itse vedän tavallisia intervalleja, mutta WB on todella paljon parempi asennoltaan ja satulaltaan kuin spinning pyörä ja lisäksi on helpompi seurata, että kierrokset pysyy korkealla ja watit tasaisina.

   Poista
  3. Pitääpä kokeilla sitä vaikka huomenna, ensi viikolla olisi tarkoitus jatkaa HIITejä lenkkeilyn muodossa :)

   Poista
 2. Juoksu-HIITit on kyllä superia, ite en oo tehnyt nyt aikoihin ettei polvi kipeydy mut ehkä pakko testata taas! Sykkeet ainakin nousee korkeelle, mulla 195 pintaan. :) oon myös pikkuhiljaa huomannut, että vaikka itse ajattelisi kaiken tapahtuvan nopeasti, "eläen hetkessä" ja katsoen parin kuukauden päähän (puhtaasti painonpudotusta ajatellen), niin pt:n kanssa suunnitelmat onkin katsottu kokonaisvaltaisemmin jopa ihan vuodenkin päähän. Siksi on välillä vähän vaikea itse hahmottaa, että kaikella on tarkoituksensa ja kaikki vaikuttaa kaikkeen, mutta täytyy vain luottaa. :) just juteltiin tosta yhden kaverin kanssa, jota myös välillä oman valmentajan linjaukset toisinaan yllättävät, mutta yleensä taustalla on juurikin aineenvaihdunnan ja kropan parhaimman hyödyntämisen kikkailu ja ties mitä kaikkea muuta, mitä ei itse pysty havainnoimaankaan. Melkoista tiedettä siis tää painonpudotus/lihastenkasvatuskin, jos sen haluaa tehdä optimaalisesti ja oikein. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä luotan niin siihen et PT osaa suunnitella ohjelmat just niinkuin pitääkin ja ajatella asioita pitkällä tähtäimellä. Itselläkin olisi tosiaan tarkoitus pitkäaikaiseen painonhallintaan ja kehon muokkaukseen sen sijaan että vedän kevään dieetillä ja turvotan itseni taas syksyllä kuten pari viime vuotta on käynyt...

   Poista