lauantai 26. huhtikuuta 2014

No ei ihme jos puuttuu virtaa

Tänään ajattelin merkata syömisen Kiloklubiin ja katsoa, kuinka paljon kaloreita saan lisätä ruokavaliooni saadakseni lisää virtaa. Yllätys oli suuri, kun merkkasin ylös ruokavalion mukaiset syömiset ja sain tulokseksi seuraavaa:

Ei ihme jos oloni on viime aikoina ollut ärtynyt ja veto on ollut pois, jos olen syönyt vain reilua tuhatta kaloria päivässä vaikka pitäisi olla 1400!

Sitten lisäsin kiloklubiin ajattelemani lisäykset, eli päivälliselle perunoita ja iltapalalle marjoja. Tuloksena oli tämä:



Kaloreita olisi siis vielä tuon hiilareiden lisäyksenkin jälkeen vain reilu 1200 kcal (kuituja gramma liian vähän, ja liian iso osa energiasta tulee kiloklubin mukaan proteiinista). Voinen siis huoletta lisätä ohjelmaan ainakin nuo hiilarit, ja katson mitä muutosta se tuo olotilaan. Kovin paljon enemmän en viitsi kaloreita nyt lisätä jottei kroppa mene ihan sekaisin, mutta en aio stressata ensi viikolla ohjelmassa olevasta tiimipäivästä (johon kuuluu ravintolalounas), vapusta tai siskoni perheen vierailusta ensi viikonloppuna.

Tämän päivän päivälliseni eli jauhelihakeittoa, nam!
Päivän syömiset eivät kuitenkaan menneet niin kuin olin aamulla suunnitellut, sillä tein itselleni jokusen myönnytyksen. Ensinnäkin söin noin 100g viinirypäleitä, välipalana oli proteiinijuoman sijaan Fastin pieni proteiinipatukka, Hoplopissa ollessamme ostin ja join puolen litran makuveden jossa on makeutuksena 10g hedelmäsokeria, ja iltapalaksi söin nämä:


Meillähän on kaapissa avattu sipsipussi, josta annoin lapsille illalla herkkuja heidän autettuaan minua siivoamisessa. En malttanut olla syömättä niitä vähän itsekin, mutta määrä jäi maksimissaan pariin desiin jotka merkkasin myös kiloklubiin. Onneksi olin ostanut kaupasta tuon proteiinisnacks-pussin, olivat nimittäin tarjouksessa ja ajattelin että jos kerran mieli tekee herkutella niin valitaan edes pienempi paha. Kaloreitahan tuossa 100g pussillisessa on 440 eli lähes yhtä paljon kuin sipseissäkin, mutta ovat kyllä sen verran tyjympää tavaraa että 100g riitti enemmän kuin hyvin. Jos noita ei olisi ollut, niin olisin ehkä tuhonnut sen sipsipussin kokonaan, mutta nyt sain laitettua sen takaisin kaappiin.

Merkkasin Kiloklubiin todelliset syömiseni, jolloin pallukat näyttävät tältä:


Kaloreita siis lähes 1700kcal, liikaa herkkuja, yhä gramma liian vähän kuituja ja liian iso osa energiaa proteiineista. Voin kuitenkin olla tyytyväinen tähän päivään, sillä normaalisti miehen mökkiviikonloppuina kaloreita on tullut syötyä vähintään tuplasti enemmän sipsien ja karkkien muodossa. Kieltämättä nytkin, nuo proteiinisnacksit syötyäni, mielessä kävi että "josko ottaisin vielä jotain hyvää", mutta ajattelin heti että MIKSI? No, syytä en keksinyt vaan jätin karkit ja jäätelöt koskemattomiksi, hyvä minä! Nyt nukkumaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti