keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Sormiruokailijan ohratto


Bongasin eilen Diapers and delicatessen -blogista mainion ohjeen, joka käy myös sormiruokailijalle.
Sitä oli pakko kokeilla itsekin, ja laitanpa reseptin tännekin vaikka vaan omaan muistiin :)

Pikainen papuohratto (kahdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle tai omassa tapauksessani yhdelle aikuiselle, yhdelle 2-vuotiaalle ja kaksi annosta pienelle sormiruokailijalle)


1,25 dl ohraa
3,5 dl vettä
1 sipuli
1 porkkana
1 tölkki papuja (huuhtele tomaatti- tai suolaliemi huolellisesti pois!)
ripaus paprikajauhoja
1 suolaton kasvisliemikuutio (ei ollut alkuperäisessä ohjeessa)
(ripaus suolaa; jos haluat ruoasta suolatonta, lisää vasta aikuisten annoksiin)


Kuullota kattilassa sipulisilppu ja kuutioitu porkkana. Kun sipuli on pehmeää, lisää mukaan ohra ja pyörittele hetki öljyssä. Lisää sitten paprikamauste (ja suola) sekä vesi. Anna kiehua rauhallisesti noin vartti, kunnes kaikki vesi on imeytynyt ohraan. Lisää lopuksi huuhdellut pavut ja herkuttele!


Omasta mielestäni ohratto maistui aivan mainiolta. Suolaa laitoin vain omaan annokseeni. Iso-A söi ruoka jonkin verran, tosin loppuvaiheessa kalasti lautaseltaan vain ohran ja jätti porkkanat ja pavut. Pikku-a:kin söi ruokaa suhteellisen hyvin, mutta lopullista määrää on mahdoton sanoa.


Näkymä iso-A:n lautaselta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti