keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Neljän päivän herkutteluputki

Perjantaina alkaneista pikkujouluista alkoi yhteensä neljä päivää kestänyt herkutteluputki. Lauantaina oli nimittäin pakko syödä juhlista jääneitä herkkuja pois ja sunnuntainakin sain hillittyä itseni vain iltaan saakka jolloin sorruin syömään miehen kanssa pois homejuustot sekä suklaakakun. Maanantaina puolestaan olimme perheen kesken lounasristeilyllä Silja Linella, ja siellä tuli herkuteltua lounasbuffetissa. Vielä maanantai-iltana söimme pois pikkujouluista jääneet juustonaksut ja kaapissa olleet irtokarkit. 

Vaaka ei kyllä ollut lainkaan ystävällinen noiden neljän herkkupäivän jälkeen. Eilen aamulla se näytti huimaa 75,4 kiloa, mutta paino oli tänään jo tipahtanut 74,1 kiloon. Loppuviikon lukemat vaikuttavat siihen että sallinko itselleni viikonloppuna jotain hyvää, mutta periaatteessahan olen tämänkin viikon herkuttelupäivät jo käyttänyt. Laivalta tuli ostettua aika paljon karkkia ja suklaata, mutta onneksi niiden on helppo antaa olla kaapissa.

Olisi kyllä aika helppo jäädä uudestaan koukkuun jatkuvaan herkutteluun ja siihen, että ärsytyksen iskiessä hyökkää kiinni suklaaseen tai muuhun hyvään. Onneksi vieroitusoireet eivät kuitenkaan ole olleet kovin pahat, vaan eilen oli yllättävän helppoa palata takaisin normaalirutiineihin ja herkuttomaan elämään. Tosin söin perhekahvilassa yhden joulutortun, mutta muun päivän noudatinkin tiukasti Liten ruokavaliota. Tänään kävin lasten kanssa seurakunnan kerhossa, ja siellä sallin itselleni lautasellisen kaurapuuroa ja ruisleipäviipaleen, mutta muu päivä saa mennä taas dieetin mukaan. 

Olen tainnut tämän jo sanoakin, mutta kaipa minä ehdin tosiaan oppia jotainkin puolen vuoden Fitfarm-valmennusten aikana. Herkuttelu on kyllä kivaa, mutta oikeastaan vielä mukavampaa on palata takaisin kevyeen ruokavalioon. Salaattia teki oikein jo mieli kun sitä ei pariin päivään syönyt! Joulu jännittääkin jo nyt, sillä tiedän että äitini ei kovin kevyitä ruokia valmista. Joulupöydässä on varmasti laatikoita, kinkkua ja karjalanpaistia, eivätkä salaatitkaan yleensä ole kevyitä - ovat siis niitä perinteisiä italiansalaattia, rosollia tms. Lisäksi kahvipöytä notkuu taatusti monenmoisista leivonnaisista suklaasta puhumattakaan. Sanoinkin miehelleni puoliksi tosissani, että pitäisiköhän viedä mukana omat vihannekset jotta saisin edes jossain vaiheessa myös jotakin raikasta. Onneksi tässä on vielä pari viikkoa aikaa hioa jouluksi toimintasuunnitelmaa - ja päästä eroon viime viikonlopun herkuttelun aiheuttamasta turvotuksesta...

2 kommenttia:

 1. Täällä kans turvotellaan. En oo päässyt salille viikkoon ja se tuntuu mun kropassa siltä, kuin olisin herkutellut monta päivää putkeen. Inhottava olo ja tässä viimeistään sen tajuaa, että kroppa tarvitsee sitä liikuntaa! Onneksi huomenna pääsen salile ja aamusta lenkillekin oli tarkoitus mennä.

  Mukavaa itseppäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Hienosti pääsit takaisin ruotuun! Tiedän omasta kokemuksesta kuinka helppoa on jäädä herkkukierteeseen!

  -Tuuli
  http://kevennantaakkaa.blogspot.fi

  VastaaPoista