sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Herkuteltaisiinko kekseillä?

Kuten olen jo täällä kirjoittanutkin, niin pääsin buzzaamaan Belvita Breakfast -aamupalakeksejä. Kotiini sain ison kasan keksipaketteja, kuten kuvastakin näkyy. Meille siis tuli kaksi pakettia Jogurtti- ja Hunaja-pähkinä -makuja, sekä kolme pakettia Vilja-Maito -makua.


Belvitan oman mainonnan mukaan keksit on leivottu huolella ja paistettu tarkasti valvotussa lämpötilassa. Siksi ne vapauttavat hiilihydraatteja hitaasti ja tasaisesti neljän tunnin ajan, osana tasapainoista aamupalaa. 

Mainosslogan kuulostaa hienolta, mutta henkilökohtaisesti en usko näiden keksien olevan paljonkaan tavallisia kahvikeksejä parempia. Toki mainoksessa mainitaan niiden olevan osa tasapainoista aamupalaa, eli kenenkään ei liene tarkoitus syödä aamupalakseen vain niitä. Belvitan sivuilta löytyy jopa esimerkki siitä, minkälainen Belvita Breakfast -keksejä sisältävä tasapainoinen aamupala voisi olla: "Belvita Breakfast -keksejä, hedelmää, maustamatonta jogurttia ja kuppi teetä tai kahvia".

Tutkin vähän aamupalakeksien ravintosisältöjä, ja ne ovat seuraavat (/100g):

Vilja-maito
Kaloreita 450
Proteiinia 8,6g
Hiilareita 68g joista sokereita 20g
Rasvaa 15g
Ravintokuitua 3g (Lisäksi natriumia, tiamiinia rautaa, b-vitamiinia, foolihappoa ja magnesiumia)

Hunaja-pähkinä
Kaloreita 460
Proteiinia 8,0g
Hiilareita 68g joista sokereita 25g
Rasvaa 17g
Ravintokuitua 3,5g (Lisäksi natriumia, tiamiinia, riboflaviinia, niasiinia, b-vitamiinia, foolihappoa ja pantoteenihappoa)

Jogurtti
Kaloreita 470
Proteiinia 7,7g
Hiilareita 61g joista sokereita 28g
Rasvaa 18g
Ravintokuitua 3,9g (Lisäksi natriumia, e-vitamiinia, tiamiinia, niasiinia, kalsiumia, magnesiumia ja rautaa)

Vertailun vuoksi tässä pari muuta keksimerkkiä

Digestive (Pirkka)
Kaloreita 490g
Proteiinia 7,0g
Hiilareita 63g
Rasvaa 23g
Ravintokuitua 4,0g

Kaurakeksi (Pirkka)
Kaloreita 460
Proteiinia 7,5g
Hiilareita 69g
Rasvaa 16g
Ravintokuitua 3,4g

Eroa ei siis ole kovinkaan paljon verrattuna tuollaisiin perinteisesti kahvikekseinäkään pidettyihin kekseihin. Mietin siis, että kuinka eri tavalla nuo Belvitan keksit on valmistettu jos ne muka soveltuvat paremmin aamupalan yhteyteen kuin vaikkapa kahvipöytään. Liekö syynä sitten nuo lisätyt vitamiinit, joita ei kuitenkaan ole sadassa grammassa montaakaan prosenttia päivittäisestä saantisuosituksesta...
Mutta mennäänpä sitten siihen, miltä Belvita Breakfast -keksit maistuvat. Vastaus on yksinkertainen: oikein mainioilta. Oma suosikkini on mitä luultavimmin Vilja-Maito, mutta mies pitää enemmän Hunaja-pähkinä -mausta. Molemmissa on oma, hieman toisistaan eroava makunsa, mutta loppujen lopuksi ne ovat maultaan, näöltään ja koostumukseltaan aika samanlaisia. Jogurtti on puolestaan makuna aivan erilainen. Se koostuu kahdesta keksistä, joiden välissä on ohut jogurttikerros. Maku muistuttaa ehkä hieman täytettyä Marie-keksiä enkä pidä siitä ihan niin paljon kuin noista kahdesta muusta, mutta kyllä sekin vie makeannälän mennessään.

Mielenkiintoista on se, että ennakkoon odotin tuon Jogurtin olevan paras noista kolmesta, mutta todellisuudessa nuo kaksi muuta makua ovatkin paljon herkullisempia. Jos itse keksi olisi muistuttanut jompaakumpaa noista muista niin odotukset olisivat ehkä täyttyneet, nyt keksi oli ehkä aavistuksen verran kuivahko verrattuna Vilja-Maitoon ja Hunaja-pähkinään.

Lapset pitivät myös Belvita Breakfast -kekseistä. Iso-A voisi syödä niitä vaikka joka päivä, mutta yritän kuitenkin vähän rajoittaa etteivät lapset saa makeaa ihan koko ajan. Buzzadorilta saamani keksisatsi onkin osoittautunut todella riittoisaksi, vaikka lahjoitinkin yhden Hunaja-pähkinän blogiarvonnan palkinnoksi.

Kaiken kaikkiaan uskallan suositella Belvita Breakfast -aamupalakeksejä muillekin, vaikkakaan en ehkä itse söisi niitä aamupalalla. Niitä voisi kuitenkin kuvitella tarjoavansa vieraille kahvin kanssa, ja koska ne on pakattu neljän (tai Jogurtti kahden) kappaleen satseissa muovikääreisiin niin niitä on periaatteessa helppo ottaa myös mukaan reissuun jos ei ole varma ruoka-ajoista. Muovikääreet eivät kyllä ole mitenkään ekologisia, mutta ehkä valmistaja haluaa niiden avulla korostaa nimen omaan sitä helppoa mukaanotettavuutta ja neljän (tai siis Jogurtissa kahden) keksin annoskokoa...

Dieettaajalle tämä kampanja ei ollut ehkä ihan paras mahdollinen, mutta ehdinpä kuitenkin maistella keksejä Superdieetin ja SD Extran väliviikolla ja vähän muutenkin. Näihinkin olisi muuten todella helppo jäädä koukkuun ja syödä paketista aina vielä yksi keksi. Siinä suhteessa keksien pakkaaminen pienempiin satseihin on muuten aika hyvä juttu, sillä syöminen on helppo lopettaa kun ei viitsi avata uutta muovikäärettä - toisaalta keksejä on myös "pakko" syödä se neljä (tai Jogurttia kaksi) kerralla ettei kaappiin jää lojumaan avattua satsia...

Jos muuten joku ei vielä tiedä mikä Buzzador on, niin tässä esittely pähkinänkuoressa:
Buzzador korostaa käytännössä suusta suuhun -markkinointia, ja jäsenet saavat aika ajoin kutsuja erilaisiin kampanjoihin riippuen omaan Buzzador-profiiliinsa tallentamistaan tiedoista. Kampanjat voivat olla käytännössä mitä tahansa, esimerkiksi kosmetiikan, elintarvikkeiden, elektroniikan tai lisäravinteiden testaamista. Joskus buzzaaja saa lukuisan määrän näytteitä muille jaettavaksi, joskus tuotteen saa testattavaksi vain itselleen ja kampanjasta kerrotaan muille vaikkapa blogin välityksellä. Jokainen kutsun saanut ei yleensä pääse kampanjoihin mukaan, ja ensimmäistä kampanjaa voi joutua odottamaan kauankin. Itse olen kuitenkin saanut olla mukana kokeilemassa maksutta useita kivoja tuotteita. Jotkin kampanjat eivät ole aivan ilmaisia, esimerkiksi Oral-B:n kampanjassa maksoin uudesta sähköhammasharjasta mutta huomattavasti vähemmän mitä olisin joutunut maksamaan missään kaupassa.

Buzzauskampanjoihin osallistumisesta ja muiden buzzadorien värväämisestä saa pisteitä, joilla ei kuitenkaan ole suurempaa hyötyä kuin ehkä joskus kampanjoihin pääsemisessä. Jos Buzzador kuitenkin kiinnostaa niin liity ihmeessä mukaan tästä linkistä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti