tiistai 11. helmikuuta 2014

Buzzador-kampanja: Watson

Pääsin Buzzadorin kautta testaamaan Watsonin tv-tikkua ja Watsonin palvelua ylipäätäänkin. Watsonhan on tähän saakka ollut saatavilla vain Anvian laajakaista-asiakkaille, mutta nyt se on laajentunut kenen tahansa ostettavaksi. Watson toimii samalla rekisteröitymisellä sekä televisiossa, tietokoneessa, tabletissa ja älypuhelimessa (Android ja iOS). Watson on aktivoitavissa omaan tietokoneeseen, tablettiin ja älypuhelimeen pelkällä rekisteröitymisellä, mutta jos palvelun haluaa televisioon niin on tilattava joko iptv-digiboksi tai uusi tv-tikku, jonka mekin saimme. Joihinkin muihin iptv-palveluihin verrattuna Watsonin kautta voi katsoa live-tv:tä kaikkien mainitsemieni laitteiden kautta, mutta vain kiinteän laajakaistan (tai sen wifi-yhteyden) avulla. Toisin sanoen kännykän tai tabletin kautta ei voi katsoa tv-ohjelmia suorana matkapuhelinverkossa, mutta esimerkiksi tallennusten katsominen onnistuu myös 3G- tai 4G-yhteydellä.

TV-tikku ja sen kaukosäädin vielä paketissa

Palvelua suositellaan käytettäväksi vähintään 10M:n nopeudella, mutta ainakin meidän 8M ADSL-yhteydellä kuva näkyy ihan hyvin eikä pätki. Tosin emme ole katsoneet live-tv:tä lainkaan, vaan ainoastaan jo aiemmin lähetettyjä ohjelmia.

Tikku ennen asennusta
Kaukosäädin ja käyttöohje

Sopii hyvin käteen


Mikä Watsonissa on hyvää?
Paras ominaisuus on ehdottomasti peruskanavien kahden viikon tallennusominaisuus. Omassa profiilissa saa valita mitä kanavia tallentaa, mutta minä valitsin kaikki sillä eihän sitä koskaan voi tietää jos tv:stä olisi tullut joku hyvä ohjelma juuri siltä kanavalta jota en ole valinnut tallennettavaksi. Erikseen tallennetut ohjelmat pysyvät palvelussa puoli vuotta, missä ajassa ne luulisi ehtivän katsomaan.

"Silmä" jonka avulla kaukosäätimen signaali saadaan tv-tikkuun

Pidän siitä, että Watsonia voi tosiaan katsoa lähes minkä tahansa laitteen kautta. Sairaana oli mahtavaa käpertyä sänkyyn peiton alle ja katsella ohjelmia puhelimen kautta, samalla kun lapset leikkivät miehen kanssa toisessa huoneessa tai tuijottivat tv:stä lastenohjelmia olohuoneessa.

TV-tikku omalla paikallaan telkkarin HDMI-portissa
Watsoniin on myös saatavilla kanavapaketteja. Valikoima ei ole ihan yhtä laaja kuin joillain muilla palveluntarjoajilla (esim. Viasat puuttuu kokonaan), mutta bonuksena Watson tarjoaa yhden kanavapaketin maksutta - olettaen että sen tajuaa itselleen tilata. Paketin kanavat - National Geographic Channel, Eurosport, MTV, TV5 Monde, Euronews, Showtime ja TV7 - eivät kyllä ole sellaisia joita itse seuraan, mutta kaipa joku niistä tykkää. Mtv Totalin hankkimista olen miettinyt ihan jo senkin takia että siihen kuuluisi mukaan C More Play, mutta koska meillä on kyseinen paketti (ilman Playta) jo kaapelikortilla niin en ole viitsinyt maksaa tuplana.

Aloitusruutu

Mistä en Watsonissa pidä?

Nelonen ja LIV eivät ole mukana kahden viikon automaattisessa tallennuspalvelussa. Näen tulevat ohjelmat ja voin tallentaa niitä, mutta jälkikäteen katsominen ei onnistu jos tallennuksen laittaminen on unohtunut.
Kaukosäätimessä ei ole kelausominaisuutta. Mainoskatkoja voi siis hypätä eteenpäin minuutin kerrallaan - ja puoli minuuttia taaksepäin -, mutta viive on tosi pitkä niin hyppäämisessä kuin vaikka kanavien vaihtamisessakin.
Siitä en myöskään niin pidä, että valitessani jonkun ohjelman jatkuvaan tallennukseen palvelu tallentaa saman ohjelman kaikki jaksot riippumatta siitä kuinka monta kertaa sama jakso tulee uusintana. Onneksi jaksot eivät ole täyttämässä mitään fyysistä kovalevyä, vaan tallennustila on käytännössä rajaton.
Heti tuli ohjelmistopäivitys

Watsonissa on myös aika ajoin jonkinlainen tekninen ongelma, jolloin ohjelma lakkaa kesken kaiken ja ruutuun ilmestyy jopa aivan eri kanavan ohjelma. Tämä tapahtui meillä esimerkiksi yhden CSI:n jakson aikana kun katsoimme sitä ajansiirtoa hyväksi käyttäen (en siis ollut tallentanut sitä erikseen, vaan katsoimme edellisen viikon jaksoa ohjelmaoppaan kautta). Kesken kaiken ruutuun tuli joku muu jenkkisarja ja subtv:n logo, ja vaikka kuinka yritimme aloittaa jaksoa alusta niin sama tapahtui aina. Onneksi jakso oli meillä myös digiboksille tallennettuna ja katsoimme sen sitä kautta loppuun.

Watsoniin kuuluvaa Makuunin leffavuokraamoa emme vielä ole ehtineet testaamaan, sillä meillä ei ole ollut aikaa katsella elokuvia. Ensi viikonloppuna olisi kuitenkin tarkoitus katsoa sieltä leffa tai pari, kun saamme lapset hoitoon.

Itse olen pitänyt Watsonista, ja harkitsenkin että jospa pitäisin sen voimassa jatkossakin. Ilmainen aika meillä on voimassa helmikuun loppuun, mutta mielestäni 10e kuussa ei ole palvelusta liikaa. Joku on ehkä sitä mieltä että samat ohjelmat löytyvät muualtakin netistä, mutta ainakaan ruutu.fi:ssä tai Mtv Katsomossa ei näy kaikkia niitä ohjelmia jotka tulevat Mtv:n tai Nelosen kanavilta. Digiboksi on vain minun käytössäni hyvin harvoin, sillä lasten valveilla ollessa emme katso tv:tä (paitsi lastenohjelmia) ja lasten mentyä nukkumaan katsomme miehen kanssa jotain joka kiinnostaa meitä molempia. Minulla on siis usein digiboksilla katsomatta monta jaksoa Juttaa ja puolen vuoden superdieettejä tai vaikkapa Huippumallia halussa, ja nyt pystyn katsomaan niitä myös kännykän avulla ihan missä tahansa.

Kaiken kaikkiaan olen siis Watsoniin suhteellisen tyytyväinen. Pieniä käytettävyyshaasteita on oikeastaan vain kaukosäätimen toiminnassa - kelausominaisuuden puuttuminen - sekä tallennuksen epäonnistumisena, mutta sekin tapahtui meillä vain kahdessa ohjelmassa aika monesta katsotusta. Kaikille palvelu ei välttämättä sovi, mutta suosittelen testaamaan niin sillähän sen tietää!

Suosittelen myös liittymään mukaan Buzzadoriin, jos haluat testattavaksi lähes mitä tahansa. Viime aikoina Buzzadorin kautta on ollut Watsonin lisäksi kampanjoita esimerkiksi puhdistusaineista, hammasharjoista, ilmanraikastimista ja ostohyvitys-palvelusta, lisää taatusti tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti