sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Sipsejä ja jäätelöä!

Eilen ostin ruokakaupasta lehtikaalia, elämäni ensimmäisen kerran. Olen lukenut tästä supervihanneksesta monesti, mutta en ollut törmännyt siihen aikaisemmin. Kotona Google laulamaan että mitä hyvää voisin siitä tehdä. 

Makaronilaatikon lisukkeeksi tein lehtikaalimuhennosta, johon tuli valkosipulia, balsamicoa, suolaa, pippuria ja vähän voita. Pakko sanoa ettei tuosta tullut uutta lempiruokaani, mutta meni se kuitenkin alas. 


Minun oli myös pakko testata paljon puhuttuja lehtikaalisipsejä. Uunipellille siis lehtikaalia, joiden päälle sumutin rypsiöljyä ja ripottelin suolaa. Alle 10 minuutissa sipsit olivat valmiita. 


Nämä olivat hyviä ja jäin niihin ihan koukkuun, mutta onneksi tein vain vähäsen sillä kukaan muu perheestäni ei niistä tykännyt. Eiväthän nämä oikeiden sipsien vertaisia ole, mutta oikein hyvä korvike napostelunnälkään. 

Kuten otsikkokin kertoo, söin tänään myös jäätelöä, tai ainakin "jäätelöä". 


Tein iltapalarahkan jo hyvissä ajoin ja pistin pakastimeen. Välillä sekoitin tasaiseksi, mutta olisin voinut tehdä niin useamminkin ja pitää rahkaa pakastimessa vähän lyhyemmän aikaa. Lopputulos oli nimittäin todella hyvää, mutta iltapala-aikaan jäätelö oli niin kovaa että sen syömisessä meni kauan kun en viitsinyt sulattaa sitä mikrossa. 

Tällainen herkkupäivä siis tänään, mitäs huomenna söisi?

1 kommentti:

  1. Mäkin tein eilen tota "Jätskiä" iltapalaks protskupannareiden lisukkeeks, ja oli hyvää :) Laitoin vielä mansikka heraa joukkoon ni johon maistui :P

    VastaaPoista