lauantai 22. helmikuuta 2014

Iltojeni ilo

Tonnikalasalaatin lisäksi asia johon en kyllästy on iltapalarahka. Viime aikoina olen tosin keksinyt pari tapaa, jolla sen on saanut entistäkin paremmaksi. Yksi on se, etten ole enää sulattanut marjoja mikrossa kuten aiemmin, vaan olen ottanut ne lautaselle sulamaan vajaa tunti ennen iltapalaa. Ruoka-aikaan marjat ovat yleensä vielä tosi kylmiä ja maistuvat jotenkin tuoreemmilta kuin täysin sulaneet marjat. Toinen hyvä keksintö on ollut vaniljaesanssi johon olen ihan koukussa. Tilkka sitä rahkan joukkoon ja kohmeiset marjat saavat iltapalan maistumaan siltä kuin söisin jäätelöä. 



Välillä olen kuitenkin testannut myös muita iltapalavaihtoehtoja. Jos minun tekee mieli suolaista, teen kinkku-juustomunakkaan (yksi kokonainen muna sekä valkuaisia, kinkkua ja juustoa sekä tietysti suolaa). Muutaman kerran olen tehnyt seuraavaa:


10g kauraryynejä
20g proteiinijauhoa
1 kokonainen muna
2 valkuaista
Kanelia
Suolaa
100g omenaa (tai vaikka mustikoita)

Turvota kauraryynejä vedessä (n. 1dl). Vatkaa munat ja lisää joukkoon muut aineet, kaada vuokaan ja viipaloi päälle omena (tai marjat). Paista uunissa noin vartti 200 asteessa. 

Pari ensimmäistä kertaa kun tein tuota "omenapiirakkaa", se oli taivaallisen hyvää. Tänään tein sitä taas monen viikon tauon jälkeen, mutta tällä kertaa jokin tökki. Sain syötyä muutaman suupalan ennen kuin oli pakko lopettaa. Minua yökötti pelkkä ajatuskin että olisin syönyt annoksen loppuun. En ymmärrä miksi tuo ei maistunut enää lainkaan, kun se oli viimeksi niin hyvää. Olisiko tullut vähän liikaa suolaa, en tiedä. Reseptiä voi siis kokeilla, mutta omalla vastuulla...

Tämäniltaisen kokeilun jälkeen en enää jaksanut tehdä rahkaa, joten join vain annoksen proteiinia. Odotan kuitenkin jo huomista ja normaalia rahkailtapalaani, millaistahan siitä tulisi jos sen tekisi jo aiemmin päivällä ja laittaisi pakastimeen...

1 kommentti:

  1. Iltapala rahka on kyllä jotain johon ei kyllästy kai koskaan. Ite syönyt kans jo vuosia :-)
    Nyt menossa rahka munalla sheikkerin kautta eli marjoja (mitä sattuu olemaan vielä pakastimessa tai ostettuna) purkki rahkaa, kananmuna ja mehukeittoa. Ite käytän aina myös tipan nestemäistä hermesetasta ja kardemummaa. Kaikki sekaisin ja tulee ihanan kuohkea annos :-)
    Koska syön Lidlin laktoositonta rahkaa joka on melkein veitsellä leikattavaa ja hapanta kuin mikä niin käytän tuota mehukeittoa. Jos syö normi rahkaa tai pehmeää joka löysempää niin mehukeittoa ei ehkä tarvita. Kannattaa kokeilla, on meinaan hyvää :-)

    VastaaPoista