torstai 6. helmikuuta 2014

Mur

Joku Ms Fitness -ryhmässäni huomasi eilen, että hänelle oli ilmestynyt uusi ruokavalio. Kun hän ihmetteli FB-ryhmässä minkä vuoksi kalorimäärää on nostettu 1450kcal --> 1700kcal, hän sai vastaukseksi että alunperin viime päivityksen yhteydessä tullut niukempi ruokavalio on myöhemmin korjattu tuohon isompaan. Asiasta kiinnostuneena kävin vilkaisemassa omaakin ohjelmaani, ja vaikka julkaisupäivämäärä on sama josta ohjelmani kuukausi sitten tulostin, niin minullakin on muuttunut voimaan 1700kcal ruokavalio.
Yritin kysellä asiasta FB-ryhmässä, mutta kukaan ei ole vastannut siihen että milloin tuo kalorimäärän korjaus on tehty. Oli milloin oli, niin meille asianosaisille ei kuitenkaan ole ilmoitettu mitään, ja kuka oikeasti käy joka päivä katsomassa että onkohan ruokaohjelmani muuttunut kun julkaisupäivämäärä on aina sama. Ohjeeksi tuli vain syödä nyt tätä 1450kcal, kunnes uusi päivitys tulee lähipäivinä.

Minua alkoi ärsyttämään koko homma ihan valtavasti. Meille on monta kertaa FB-ryhmässämme sanottu kuinka meidän pitää luottaa heihin ketkä ohjelmamme tekevät ja että ne ovat varmasti oikein. Kuinka voin siis koko loppuvalmennuksen aikana luottaa siihen että kaikki menee niinkuin pitäisi, jos joku päivitys tuleekin siis kuukauden aiemmin kuin pitäisi, ja ruokavaliota muutetaan kesken kaiken ilmoittamatta siitä mitään? Meneekö loppuvalmennus ihan sekaisin, jos ohjelmat olisi suunniteltu sen mukaan että kalorit vähenevät pikkuhiljaa 1950 --> 1700 --> 1450 -->?, ja yksi vaihe jääkin kokonaan väliin? Ei ihme että tulosta on alkanut tulla, kun kalorimäärä laski  niin paljon, mutta ehtiikö kroppa mennä säästöliekille jos nyt vedetään koko loppuvalmennus tällä pienellä kalorimäärällä?

Onneksi on sentään vapaasyöntipäivät kahden viikon välein. Minulla tulee kyllä nyt taukoa edelliseen kolme viikkoa sillä en halua herkutella tänä viikonloppuna, kun saamme lapset viikon päästä isovanhempiensa luo yökylään. Tuolloin on taatusti tiedossa kaikkea hyvää syömistä leffateatterissa, ravintolassa ja kotona. No, eilen tosiaan vähän joustin kun söin sen runebergintortun, mutta ei se taida paljon tuloksia haitata.

Nyt olisi tärkeintä päästä irti tästä ärsytyksestä ja odottaa rauhassa uusia ohjelmia sekä sitä mitä ne tuovat tullessaan. Toivottavasti olisivat myös tällä kertaa oikein. Tiedän että ärsytys ja stressi voivat saada koko dieetin menemään mönkään jos niiden vuoksi sorrunkin syömään ylimääräistä, siksi pitää nyt yrittää rauhoittua ja ottaa ihan rennosti...

2 kommenttia:

  1. Minun valmentajani on sanonut, että jos en syö täysin ohjeiden mukaan, ei hänkään voi kuin nostaa kädet pystyyn eikä enää lupaa tuloksia. Eli kaikki mitä syön ohi ohjeiden on lisäävä aikaa mitä menee tavoitteeseeni. Eli jokainen Runebergin torttu, nami, tms on lisä mikä ei kuulu ruokavalioon ja on itselle haitaksi. Valintoja valintoja ;-)

    En jaksa uskoa, että elimistösi menisi säästöliekille tuosta, pudotus kaloreissa ei suuri ole ollut. Ja mitä tulee firmanne mokaamiseen, se ei jaksa kauheasti hämmästyttää.
    Todella edullinenhan tuo valmennus on, joten pienet kämmäykset suotakoon heille ;-)

    VastaaPoista
  2. Minä en henkilökohtaisesti usko tuohon 1450kcal dieettiin ja tosi usein pidettäviin vapaasyöntipäiviin, mutta minäpä en olekaan bikinifitness harrastaja. Itsellä ei riittäisi energia mihinkään treeniin tuolla määrällä ja vapaasyöntipäivät taas sekoittaisi koko pakan. Mutta kukin tavallaan. Tuskin tuossa on suurta haittaa tullut, jos kerran tulosta tulee. Eteenpäin siis vaan!

    VastaaPoista