torstai 27. helmikuuta 2014

Hyvää syntymäpäivää minulle!

Rakastan leipomista, mutta ikävä kyllä myös leivonnaisten syömistä - raa'asta taikinasta puhumattakaan. Mies ei sen sijaan syö leivonnaisia minkään vertaa, enkä viitsi lapsiakaan pahemmin lihottaa. Vieraitakin meillä käy harvoin, eli pakastimeen en myöskään raaski paljon leipoa.

Valmis tuotos, idea täältä mutta ei näytä ihan samalta

Koska syitä leipomiseen on niin harvoin, täytyy jokainen käyttää hyödyksi. Siksi leivoin eilen pullaa tämänpäiväisen syntymäpäiväni kunniaksi, työkavereiden iloksi. Enkä edes mitä tahansa pullaa, vaan pähkinäsuklaalevitteellä täytettyä bostonkakun tyyppistä. Koska taikinaa jäi vähän ylikin, leivoin myös muutaman pikkupullan lasten kanssa. Lapset vaivasivat pähkinäsuklaalevitettä omiin pulliinsa, minä tein puusteja. Pakkohan niitä oli maistaa kaksi tuoreeltaan, ja voi että olivat hyviä! Onneksi puusteja tuli yhteensä vain viisi ja lasten pikkupullia kolme, eli niillä ei vielä pääse lihomaan enkä kyllä pystynyt kahta enempää syömäänkään. Turha kuitenkaan valittaa jos tuloksia ei synny, mutta ainakin oli hyvää enkä kyllä tunne minkäänlaista syyllisyyttä tai morkkista. 

Herkuttelusta shoppailuun. Työpaikallani oli eräs kilpailu, jonka palkkioksi sain presentcardin lahjakortteja. Käytin lahjakortit Stadiumiin, KappAhliin ja Vilaan, ja pääsin hyödyntämään ne toissapäivänä. KappAhlista ostin sukkia ja alushousuja, Stadiumista kahdet urheiluliivit ja Vilasta kahdet "juuttihousut" eli Just jute  -farkkulegginsit. Legginsit ovat jalassa todella mukavat, mutta en ole ihan vielä tottunut siihen kuinka vartalonmyötäiset ne ovat. No ehkä niihin tottuu, pitänee yrittää saada niistä kuvia tännekin...

Kun olin päässyt vauhtiin shoppailussa, niin jatkoin sitä vielä omillakin rahoilla. Satuin nimittäin eilen huomaamaan, että Prismassa oli naisten kengät tarjouksessa. Jos vaihtoehtoina on kahdet pitkävartiset saapikkaat, joista toiset maksavat 10e (ovh 59,90) ja toiset 20e (ovh 79,90) eikä millään osaa päättää kummat ostaa, niin eihän siinä voi tehdä muuta kuin ostaa molemmat!

Sain muuten mieheltä kuitenkin synttärilahjan, vaikka oli sovittu että käytän lahjarahat PT-ohjauksiin (ja olen ne jo ostanutkin). Lahja oli ässä-arpa (josta voitin 4e) sekä rasiallinen Leonidaksen suklaita. Lapset innostuivat tietenkin heti jälkimmäisestä ja kyselivät jo aamuvarhain että joko maistettaisiin. Saa siis nähdä mitä noille suklaille tapahtuu, ovat toki sen verran tyyriitä etten viitsi niitä ihan tyystin lapsille syöttää, mutta josko odottaisin niiden syömisen kanssa seuraavaan - tai sitä seuraavaan - herkkupäivään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti