perjantai 7. maaliskuuta 2014

Voihan perse (ja varsinkin reidet)!

Varoitus! Tässä postauksessa on monta lähikuvaa takamuksestani, eli jos ei kiinnosta katsella niin voi jättää lukematta ;)

Olen kärsinyt isosta takamuksesta, leveästä lantiosta ja paksuista reisistä käytännössä koko teini- ja aikuisikäni. Pömppövatsan lisäksi niistä on ollut mahdoton päästä eroon. Kasvot kyllä kapenevat, ja painon pudotessa käsistäkin lähtee tavaraa (rinnoista puhumattakaan), mutta alakroppa on ja pysyy.

Tässä kuvassa ei näytä niin massiiviselta, kai.


Olen aina vältellyt lyhyitä hameita, shortseja ja pillifarkkuja massiivisten reisieni vuoksi, mutta viime aikoina asia on muuttunut kuin huomaamatta. Leveälahkeiset farkut vaihtuivat suoriin lahkeisiin joskus viime vuonna, ja nykyään huomaan omistavani ainoastaan pillifarkkuja tai legginsejä joita vannoin aikanaan karttavani hamaan tulevaisuuteen. En sano, että ne näyttävät jalassani yhtä hyviltä kuin monella muulla, mutta tunnen silti oloni mukavaksi ne jalassa. 

Välillä näyttää että löytyy jo kivasti pyöreyttä


Minusta tuntuu usein, että vaikka salilla ei meinaa tulla yhtään edistystä yläkropan treeneissä ja junnaan kuukausia samoissa painoissa, niin jalkatreenissä saan lisätä painoja jatkuvasti. Jalkoihin on siis taatusti tullut myös paljon lihasta, mutta rasva ei tunnu palavan reisistä millään selluliitista puhumattakaan. Varsinkin etureidet ovat ihan järkyttävän isot eivätkä pienene mihinkään.
Voi luoja noita reisiä ja niiden selluliittia, oikein korostuu kun jännittää pakaralihaksia...


Toisaalta kadehdin Ms fitness -valmennukseen osallistuvien FB-foorumille postaamia kroppakuvia, sillä tiedän että en koskaan tule saamaan niin kapeita (ja sileitä) reisiä tai tiukkaa takamusta. Toisaalta en edes välitä, sillä haluan myös nauttia elämästä - ja aika ajoin myös herkuista - eikä kroppaa saa niin kiinteäksi ja rasvattomaksi nykyisellä elämäntyylilläni.


Onneksi mies on oikein tyytyväinen takamukseeni ja siinä tapahtuneeseen muutokseen, vaikka omien sanojensa mukaan piti siitä jo aiemminkin. Minullakaan ei suoraan sanottuna ole pepussani paljon valitettavaa, mutta reisiäni suorastaan vihaan. Minua ahdistaa katsoa niitä saunassa istuessani, ja katselen usein muiden reisiä yrittäen verrata niitä omiini (siinä onnistumatta). Mielestäni reiteni ovat aina paksummat kuin kenenkään muun, eli joko omat reiteni ovat todella massiiviset, tai kehonkuvani on aivan vääristynyt.


Minun tekisi välillä mieli kysellä aivan tuntemattomilta ihmisiltä että miltä vartaloni näyttää jonkun sellaisen mielestä joka ei tunne minua tai tiedä laihtumisestani. Näytänkö ylipainoiselta - miltä minusta usein vielä tuntuu -, normaalipainoiselta vai jopa hoikalta. 
Oli mitä oli, niin tätä postausta kirjoittaessani on pyörinyt koko ajan päässä seuraava biisi. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...

4 kommenttia:

 1. Hei, sä olet ehkä turhan ankara itsellesi.
  Vaikkei ihan parasta kuvaa sun pyllystä saanutkaan, niin en musta tilanne ole toivoton. Tässä on vielä kaksi kuukautta aikaa painaa, ja uskon, että jos sama tahti jatkuu edelleen, niin tulokset on hyviä.
  Toisilla on vain isompi pylly, mulla taas tämä pullataikinavatsa.

  Mä olen miettinyt myös tuota, että miltä näytän. Tai siis olenko lihavan, laihan vai normaalipainoisen näköinen. Kun pitkään elää vaikka ylipainon kanssa, ei sitä osaa enää nähdä. Ja mulle ainakin on käynyt niin. Olen ollut normaalipainoinen ennen tätä viimeksi yläasteella, ja silloinkin tunsin itseni lihavaksi...
  Ja jos katson tuota ekaa kuvaa, niin minusta näytät normaalilta (tai siis normaalipainoiselta). Tosin vähän häiritsee tuo tanko tuossa kuvassa ja se, ettei ole kuvaa etumuksesta. :D
  Eli kokovartalokuvat kehiin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä tosiaan vielä kaksi kuukautta tätä valmennusta jäljellä, ja sen jälkeen koko loppuelämä :) Minulla on kyllä sekä iso takamus että pullataikinavatsa, jota olen joskus aiemmissa postauksissa valitellutkin.
   Pitäisi taas yrittää saada otettua kokovartalokuvia jossain vaiheessa, uudet juuttihousutkin on vielä esittelemättä...

   Poista
 2. Hei nyt murehdit kyllä vähän turhaan, sullahan on superhyvä pylly! Usein sitä jää voivottelemaan ja tuijottelemaan yhtä vartalokohtaa, omalla kohdallani se on vatsa – varmaankin vihaisin sitä, vaikka olisin kuinka hoikassa kunnossa tahansa :D. Nyt raskausviikolla 38 on ollut kyllä totuttelemista, kun vyötäröympärys on aivan uskomaton ja suosikki-inhokkini sisältääkin ihanan yllätyksen.

  Älä ole liian ankara itsellesi. Sulla on tosi timmi vartalo ja jos meinaat vielä muutaman kuukauden pitää kunnon treenikuuria, niin sähän olet ihan megabeibe rantakelien aikaan!

  Tsemppiä matkaan, hyvältä näyttää!

  Hannele
  http://rakkaudellahannele.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tsempistä, eiköhän tämä oma kehonkuva jossain vaiheessa parane :)

   Poista