lauantai 12. heinäkuuta 2014

Laivalla ja sen jälkeen

Viime viikonloppuna olimme perheen kesken piknik-risteilyllä Maarianhaminaan ja takaisin. Lapset olisivat mieluusti olleet laivalla yötä, mutta kesäviikonlopuille oli aika mahdoton saada perhehyttiä kohtuuhintaan. Halusin kuitenkin risteilylle nimenomaan nyt kesällä, kun laivalla on lapsille normaalia enemmän ohjelmaa ja leikkipaikkoja. Risteily olikin oikein onnistunut. Me aikuiset saimme viettää koko päivän leikkihuoneissa lapsia vahtien tai Muumiesityksiä katsoen, mutta päivä oli kuitenkin aika rentouttava sillä laivalla oli todella rauhallista ja perheitä vähän liikkeellä.

Päivän tärkein anti oli toki laivan ruoka. Olimme varanneet aamiaisbuffetin heti risteilyn aluksi, enkä muistanut ottaa yhtäkään valokuvaa. Lapsille maistui haudutettu puuro marjahillon kera, iso-A söi lisäksi sämpylää ja juustoa, molemmat jälkkäriksi minimunkkeja. Itse söin sämpylää kinkun, juuston ja kasvisten kera, karjalanpiirakoita ja munavoita sekä ison kasan pekonia, jota en voi vastustaa. Lounasaikaan söin laivan kahvilasta ostetun viipaleen kebab-pitsaa, ja yhdessä vaiheessa jätin miehen leikkihuoneeseen ja kävin juomassa päiväkahvit daim-kakun kera. 

Päivällisen söimme neljän jälkeen, taas buffetissa. Alkuun sushia ja merileväkaviaaria, sitten antipastoja:


TexMex-pöydästä hain myös vähän syömistä, mutta pääruokapöydän skippasin kokonaan. Sitten olikin jälkkärin vuoro:
Ensin jäätelöä lasten kanssa, sitten kaikkea muuta mahdollista mitä lautasella näkyy. Ihan jokaista laatua en sentään ottanut, esim. karkit jätin väliin. Kerrankin söin juuri sopivasti, sillä aterian jälkeen olo oli täysi muttei kuitenkaan ähkyssä niin kuin yleensä. Itse asiassa minulla oli jo parin tunnin kuluttua sellainen olo että voisin syödä taas jotain. Siinä vaiheessa sorruinkin tax freen antimiin. Olimme jo miehen kanssa puhuneet että emme ostaisi tällä kertaa mitään karkkia kotiin, mutta en voinutkaan hillitä Tobleronen houkutusta ja kävin ostamassa tarjouksessa olleet pari pötköä Crunchy Almondsia sekä myös Fazerin boksit Geishaa ja Pätkistä. Laivalta kotiuduttamme tuhosinkin heti puolikkaan pötkön Tobleronea, mutta sen jälkeen en ole suklaisiin koskenut.

Minulla kävi siellä tax freessa mielessä, että kuinka saisin osan suklaista kotiin ilman että mies huomaa ja saisin siten herkutella salaa. Tajusin jo tuota miettiessäni miten hullu koko ajatus oikein oli. Mies ei ensinnäkään estä minua syömästä karkkia jos minun tekee sitä mieli, eikä hän välitä vaikka söisin pois suurimman osan suklaista, mutta itse en pääse eroon taipumuksestani salasyöpöttelyyn. Sanoin kuitenkin miehelle tällä kertaa, että hän ei saa antaa minun syödä noita suklaita kuin (maksimissaan) kerran viikossa. Pidän siis nyt kunnia-asiana etten tosiaankaan koske noihin laivasuklaisiin muuten kuin miehen läsnäollessa. 

Se ei toki ole estänyt minua ostamasta jäätelöä lähes joka päivä. Helle on siinä aivan ihana tekosyy. Olen sortunut ihan liian usein Classicin Kermatoffeeseen, siitä huolimatta että tiedän siinä olevan 360 kcal. Pari päivää sitten maistoin Pingviini Toffeeräpylää, mutta vaikka maku oli aika lähellä tuota Classicia niin kyllä huomasi kaloreita olevan vain 150...

Räpylä
Alkuviikko oli kyllä joka tapauksessa yhtä syömishimoa. Vaikka pysyttelinkin erossa suklaista, niin kaapista hävisivät kyllä pikku-a:n synttäreiltä yli jääneet dominokeksit, pakastimesta muutama vanha pullankäntty ja sitten oli vielä tämä:Jokin aika sitten Evellyn kirjoitti kuinka ihanaa maapähkinävoin ja sellerin yhdistelmä on. Itse en ole koskaan välittänyt kovin paljon maapähkinävoista enkä myöskään selleristä, ja ihmettelin kuinka joku voi syödä niitä vielä yhdessä.  Sitten satuin ostamaan maapähkinävoita erästä ruokaa varten, ja olihan se pakko ostaa selleriäkin. Ja pakko myöntää, että tuo yhdistelmä on todella koukuttava! Pakko myös sanoa, että en taida ostaa kotiin kumpaakaan ainesosaa ihan heti, kaloreita kun ei tuossa maapähkinävoissa ole kovinkaan vähän...

Mutta nyt juhlimaan ystävän häitä hellesäässä, saa nähdä mitä herkkuja juhlassa on tarjolla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti