tiistai 22. heinäkuuta 2014

Ruokakokeiluja

Olen viime aikoina saanut testattua sellaisia ruokalajeja, joita en aiemmin ole tehnyt.

Sain Evellyniltä lahjaksi shirataki-nuudeleita, joita en ollut päässyt aiemmin testaamaan. Kyseessähän on konjac-juuresta (Jamssijuuri) ja vedestä valmistetut nuudelit, joissa ei ole lähes lainkaan hiilareita. Itse nuudeleissa ei ole paljonkaan makua, ja niiden valmistamisessa maustaminen on todella tärkeää. Itse tein niistä ruokaa siten, että ensin paistoin pannulla broilerin fileetä, lisäsin sekaan kookosmaitoa, suolaa ja kurkumaa. Jonkin aikaa hauduteltuani lisäsin pannulle nuudelit. Lautasella laitoin vielä päälle sinihomejuustomuruja, jotka tekivät ruoasta aivan täydellistä. Nuudelit maistuivat hyvältä eivätkä pahemmin eronneet näin maustettuna spagetista.


Sitten voitin blogiarvonnasta (eli taas Evellyniltä, kiitos vaan) shirataki-helmiä. Ne söin broilerinsuikaleiden ja Uncle Ben's sweet&sour-kastikkeen kera, lapsille olin keittänyt riisiä. Liekö kastike liian mieto, mutta noista helmistä en oikein pitänyt. Suutuntuma oli jotenkin ärsyttävä, eikä makukaan ollut sellainen että haluaisin ostaa niitä itse. 


Sitten testasin tonnikalapastaa, jota minun on tehnyt mieli jo kauan mutta jota en ole saanut aikaiseksi testata. Lapsia houkutellakseni ostin tummia nallemakaroneja. Kastikkeeseen paistoin ensin pannulla sipulia ja raastettua porkkanaa. Sitten lisäsin pannulle 2dl ruokakermaa ja 200g yrttimaustettua tuorejuustoa ja annoin muhia jonkin aikaa. Lopuksi lisäsin joukkoon pari purkkia vaaleaa tonnikalaa ja keitetyt makaronit. Itse tykkäsin tosi paljon, mutta lapset eivät erityisemmin välittäneet. Söivät kyllä annoksesta makaronit ketsupilla höystettynä mutta hieman vastahakoisesti. 


Viikonloppuna tein ruoaksi täytettyjä paprikoita ensimmäistä kertaa ikinä. Ohjeena käytin Too Big To Be Me -blogin ohjetta. Tosin omiin paprikoihin tuli ihan liikaa riisiä, sillä en mitannut niitä kypsinä, ja tajusin vasta paprikoita täyttäessäni että riisiä taisi tulla sekoitukseen huomattavasti enemmän kuin ohjeen mukaiset 6dl. Itse kuitenkin tykkäsin, lapset eivät - yllätys yllätys - taaskaan välittäneet ruoasta. Mies puolestaan sanoi paprikoiden olleen ihan hyviä, mutta hänenkin mielestään riisiä olisi voinut olla vähemmän.




Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisempänä, mainitsen viime päivinä iltapalaksi tekemäni munakkaan. Olen kyllä tehnyt munakasta aiemminkin, mutta nyt otin inspiraatiota Evellynin blogista (taas kerran) ja täytin kolmen munan (keltuaisineen!) munakkaan feta-juustolla. Nam!












Haluaisin kokeilla erilaisia ruokia enemmänkin, mutta ongelmana on lasten ennakkoluuloisuus uusia ruokia kohtaan, miehestä puhumattakaan. Jatkossa aion kuitenkin tehdä uusia ruokakokeiluja aiempaa useammin, sillä olen kyllästynyt tekemään aina samoja ruokia päivälliseksi.  Päivällisiin nimittäin kyllästyn, tonnikalasalaattilounaaseen en koskaan...


2 kommenttia:

  1. Oih ja voih!
    Tätä lukiessa tuntuu, että olen maailman mielikuvitukseton kokki. Taidan kokeilla ainakin tuota tonnikalapastaa ja oijoi, munakasta. Vesi kielellä ajattelen (huomaako jostain, että olen taas dieetillä??) noita herkkuja!
    Namnan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin on usein kovin mielikuvitukseton olo, ja tuo muiden perheenjäsenten haluttomuus maistaa uusia ruokalajeja on haasteena, mutta haluan kyllä jatkossa etsiä uusia hyviä ruokalajeja tuomaan vaihtelua syömisiin :)

      Poista