keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Testissä feta-kasvismunakas

Bongasin jo jokin aika sitten Fit you too -blogista feta-kasvismunakkaan, jonka testasin tänään.


Ensin kuullotin pannulla rypsiöljyssä silputtua sipulia ja paprikaa. Vähän ajan päästä lisäsin joukkoon viipaloituja (säilyke)herkkusieniä ja (pakaste)pinaattia. Sitten kaadoin pannulle kolme kananmunaa, joiden joukkoon olin lisännyt vettä ja suolaa. Hetken hyydyteltyäni laitoin pannulle vielä fetajuustoa ja annoin muhia kunnes munat olivat hyytyneet. 


Munakkaan siirto lautaselle ei sujunut kovin mallikkaasti, mutta lopputulos oli herkullinen. Mieskin maistoi, mutta ei tykännyt. Voi olla että saattaisin itsekin kyllästyä tuohon aika pian - toisin kuin pelkkään juusto- tai fetamunakkaseen jota voisin syödä vaikka joka päivä - eli kovin usein en taida tätä tehdä vaikka hyvää onkin. Jos kuitenkin päivän kasvisten määrä on vielä illalla pienehkö, niin tämän munakkaan muodossa niitä saa helposti lisää. Mikä parasta, kasviksiahan voi vaihdella vaikka kuinka, esimerkiksi yrtit tai kirsikkatomaatti voisivat sopia joukkoon mainiosti.

Olen taas pysynyt koko viikon syömisten suhteen ruodussa ilman sortumisia herkuttelemaan. Yskä ei vaan millään meinaa hellittää, mikä olisi hyvä tekosyy herkuttelulle mutta en ole antanut itseni lipsua vaikka jäätelöä on tehnyt mieli joka päivä. Viikonloppuna on joka tapauksessa taas edessä herkkuja, sillä ajelen toiselle puolelle maata siskoni luo sisarusparveni vuosittaisiin grillijuhliin. Ehkä sallin itselleni karkkia jo autossa jotta jaksan ajaa lähes 400km mahdollisimman yhtämittaisesti, ja tietysti grillijuhlissa on tarjolla kaikkea hyvää. Mutta vielä olisi pari päivää ennen sitä, enköhän selviä nekin ilman herkkuja...

1 kommentti:

  1. Täm taitaa olla toinen, mitä kokeilen.
    Heti aloin miettimään noita makroja ja sitä, miten hyvin tämä sopisi omaan dieettiin :D.
    Ja ei ku fineliin laskemaan.

    Kiitos Katjushka!

    VastaaPoista