keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Jatkuva nälkä

Minulla oli eilen ja tänään lähes koko päivän nälkä. Tähän mennessä olen saanut olla koko PT-projektin ajan aikalailla nälättä, sillä ruokamäärät ovat olleet suhteellisen reiluja. Viime viikolla söin jo uusimman ruokavalion mukaisesti, mutten silti kärsinyt nälästä kovinkaan huomattavasti. Liekö lauantain cheat meal sitten vaikuttanut aineenvaihduntaan vilkastuttavasti - niin kuin en muka pääsiäisenä olisi syönyt mitään ylimääräistä, köh köh - ja saanut aikaan tuon eilisen nälän tunteen. Toisaalta kävin eilen tekemässä HIITin tyhjällä vatsalla (jos ei lasketa mukaan puolta litraa sitruunavettä jonka hörpin heti herättyäni), eli sekin varmasti lisäsi energiankulutusta koko loppupäivän.

Nälkä ei mielestäni ole mikään huono juttu. Muistan, että eräänkin superdieetin aikana tsempparit hokivat sitä kuinka nälkä tarkoittaa vaan sitä että rasva palaa. Toisaalta, jos nälkä jatkuu tarpeeksi kauan, voi tuloksena olla repsahdus ja sortuminen liialliseen herkutteluun. Pyrin kuitenkin pitämään omat syömiseni kuosissa ja välttämään repsahduksia. Eilen teki kyllä illalla vähän tiukkaa, kun voitelin lapsille hapankorppuja iltapalaksi ja melkein tunsin kielelläni niiden maun. Olisi ollut todella helppo voidella yksi itsellekin, sit toinen ja kolmas jne.

Nälkää on sinänsä helpompi kestää, kun tiedän että saan kyllä vatsan aina täyteen seuraavalla aterialla. Se vain tuntuu tyhjenevän jostain syystä tavallista nopeammin. Lisäksi herkkujen himoa hillitsee tieto viikottaisesta cheat mealista, ja viikon aikana onkin kiva miettiä jo etukäteen mitä silloin voisi syödä. Tiedän myös, että tätä niukempaa ruokavaliota on tarkoitus noudattaa vain muutama viikko, jonka jälkeen palaan taas (ainakin tietääkseni) vähän isommille kaloreille.

Tässä vielä kuva tämän päivän iltapalastani, jonka tein Even blogin ohjeen mukaan. Herkkua, joka sopi myös päivän kokonaismakroihin (kunhan ei syö koko annosta kerralla). Koko annoksessa on siis reilut 600kcal, ja söin iltapalaksi noin 200kcal edestä tätä herkkua. Kiitti Eve!


Koko annos juuri uunista tulleena


Tämän päivän iltapala, eli noin kolmannes koko annoksesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti