perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kehonkoostumusmittauksen tuloksia ja mietiskelyä painosta

Olen ollut viimeksi kehonkoostumusmittauksessa vuosi sitten toukokuussa. Tuolloin Ms. Fitness oli loppumetreillä, ja motivaatio ruokavalion noudattamisessa lipsunut jo hetken aikaa. Paino ei kuitenkaan ollut päässyt vielä ihan kamalalle tasolle, eli painoin 70kg ja rasvaprosentti oli 28.

Tällä kertaa odotukset olivat sellaiset, että painoa on liikaa ja rasvaprosentti ihan liian iso, ja että lihasmassaa olisi kuitenkin normaalisti tai reilusti. Mittaus oli iltapäivällä, mikä tuo oman haasteensa sillä päivän aikana olin kuitenkin syönyt ihan normaalisti ja juonut paljon vettä. Tässä tulos:


Täältä voit käydä vertailun vuoksi käydä katsomassa edellisten mittausten tuloksia, tuossa ei kuitenkaan ole viime toukokuun mittauksen tulosta, mutta ne olivat aika samat kuin tuolloin 2013 joulukuussakin.

Tulos oli aika arvattava. Rasvaprosentti liian iso eli 30,1, lihasmassaa myös ns. normaalialueen yli. Yläkropan lihasmassa näytti olevan yläkanttiin, keskivartalossa ja jaloissa lihaksia oli normaalisti. Rasvatasapaino oli käsissä ja jaloissa normaali, mutta keskivartalossa rasvaa on liikaa (no shit, sherlock). Mittarin vaaka näytti tasan 78 kiloa, eli kahdeksan kiloa enemmän kuin vuosi sitten tehdyssä mittauksessa. Olenhan saanut tiputettua jo viisi kiloa vuoden alusta, mutta paljon on vielä matkaa jos haluan päästä samoihin lukemiin kuin viime keväänä.

Katselin tuolta vanhoja painopäivityksiäni, ja välillä ihmettelen miten olen päästänyt painoni nousemaan näin paljon, vaikka vannoin etten ikinä koskaan milloinkaan päästä sitä ainakaan yli 75 kiloon. Vuoden 2013 keväällä painoin useamman kuukauden ajan jopa alle 70 kiloa. Tuolloin oli takana ensimmäiset superdieetti, SD Extra sekä Lite (ja niiden aikana noin 25 kilon pudotus), ja Bodycampin Ladypower -haaste menossa. En muista tarkkaan, minkälaiset fiilikset minulla tuolloin oli, mutta taisin silloin tavoitella 65 kilon lukemaa. Tuo painohan on ollut äärimmäinen tavoitteeni varmaan koko aikuisikäni, ja jossa olen viimeksi ollut ehkä yläasteella. Olen kyllä tullut jo monta kertaa siihen loppupäätelmään, että en KOSKAAN tule siihen pääsemään, mutta silti jossain syvällä sisimmässä olen aina jossain määrin tyytymätön kun en sinne pääse.

Kakkostavoitteenani on ollut - kun on ollut pakko tyytyä johonkin muuhun kuin 65 kilon alitukseen -, että paino alkaisi ylipäätään kutosella. Olen kyllä päässyt sinne viimeisten parin vuoden aikana jo parikin kertaa, mutta paino nousee aina takaisin yli 70 kiloon. Tiedän, että painolla ei ole mitään merkitystä jos kroppa näyttää hyvältä ja normaalipainoiselta ja jos olo on hyvä, mutta vaa'ankin lukemalla on ainakin psykologinen vaikutus omaan kehonkuvaan. Tällä kertaa en pidä kiirettä painonpudotuksen kanssa, vaan PT-projekti on pitkän tähtäimen homma. Olen ehkä tainnut senkin jo mainita, mutta tällä kertaa en päästä käymään niin kuin parina viime vuonna, että alkuvuoden dieettaan ja loppuvuoden kerrytän kiloja aloittaakseni laihdutuksen alusta taas seuraavana vuonna...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti