keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Sormiruokailijan superhelppo makaronimössö


Eilen mietiskelin mitä ihmettä tekisin päivälliseksi lapsille, tai varsinkin pikku-a:lle. Olen nimittäin jämähtänyt hänen ruokiensa kanssa samoihin aineksiin: keitettyjä perunoita, keitettyjä tai höyrytettyjä kasviksia (porkkanaa, parsakaalia, kukkakaalia, bataattia, herneitä tai maissia) ja sitten jotain lihaa (joko naudan- tai broilerijauhelihapihvejä tai keitettyä broileria, sikaa tai nautaa, välillä myös keitettyjä pakasteseitikuutioita). Ajoittain käytän myös pastaa tai riisiä, mutta yleensä kaikki ainesosat päätyvät siis pikku-a:n eteen erillisinä ainesosina.
Itse olin ajatellut tehdä minulle ja miehelleni helppoa ruokaa eli italianpataa, ja tulin siihen tulokseen että olisi kiva tehdä pikku-a:lle jotain samankaltaista. Päädyin sitten seuraavaan:

400g naudan paistijauhelihaa
sipuli
n. 5dl täysjyvämakaronia
pakastimen pohjalta löytyneet puoli pussia herne-maissi-paprikaa ja puoli pussia vihannessekoitusta

Paistoin jauhelihan ja sipulin pannulla rypsiöljyssä ja maustoin paprikamausteella ja mustapippurilla.
Makaronin keitin suolattomassa kasvisliemessä ja loppuvaiheessa heitin kasvikset mukaan sulamaan ja kypsymään. Sitten kaikki sekaisin jauhelihan kanssa ja voilà, pikku-a:n herkkuruoka oli löytynyt.
Harkitsin ensin että laitanko ruokaan noita täysjyvämakaroneja vai kierrepastaa, mutta tulin siihen lopputulokseen että pinsettiote on jo niin hyvin hallussa että tavallista makaronia voi olla helpompi syödä. Vauva ahmikin ruokansa alta aikayksikön, välillä jopa kaksin käsin. Ohjeen mukainen annos on niin reilu, että molemmat lapset saivat siitä pari annosta (iso-A sai valita italianpadan tai tämän ruoan välillä, valitsi tämän) ja loput pakastin desilitran minigrip-pusseissa. Nyt on kokonaisia aterioita pakkasessa niitä päiviä varten, kun en vain millään ehdi keittää kasviksia tai on muuten vaan kiire.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti