lauantai 16. helmikuuta 2013

Lisää haastetta painonhallintaan

Kiitos kaikille rohkaisevista kommenteista ulkonäkööni liittyen. Sainkin tehtyä päätöksen siitä, minkä ryhmän ruokavaliota SD Extrassa noudatan. Vaihtoehtoinahan on joko ylläpitäjät (eli alle 5kg pudotettavaa) ja laihduttajat (yli 5kg pudotettavaa). Aion noudattaa ylläpitäjien ohjetta ja katson kuinka paljon kuudessa viikossa ehtii tiivistymään.

Viikonlopun suunnitelmat menivät meillä uusiksi, kun iso-A sairastui kuumeeseen eikä pikku-a:kaan taida olla ihan terve. Yritämme kyllä saada keittiön seinästä tapetit irti ja toivon mukaan tasoitettuakin sen tässä viikonlopun aikana, maalia sitten ensi viikon alussa. Päätimme myös laajentaa seinäremonttia eteiseen, jossa lapset ja kissat ovat repineet yhdestä seinästä tapettia ihan reilusti ja sitä koristavat myös iso-A.n piirrokset. Tapetin päällikerros on jo revitty pois, mutta sieltä pilkottaa alta joku vanha tapetti eli hommaa riittää.

Superdieetin ruokavalio saa jatkua viikonlopun yli, sillä mitäpä sitä "tavallisena" päivänä herkuttelemaan kun lapsetkin ovat kotona. Onpa ainakin vielä pari päivää aikaa saada edes vähäsen rasvaa pois kropasta. Olo on kyllä jostain syystä todella väsynyt ja olinkin vähällä soittaa kauppareissulla olleelle miehelle että toisi kuitenkin jotain hyvää, mutta sain hillittyä itseni. Ensi viikonloppuna tulee kuitenkin syötyä niin monena päivänä dieetin ohi, että haluan hillitä itseni sinne asti. Vähän olen kuitenkin rentouttanut asennettani. Eilen maistoin yhden Belvitan keksin, ja muutamana iltana olen syönyt yhden merkkarin kun mies on herkutellut niillä iltapalan jälkeen.

Mutta palatkaamme siihen, mikä tulee tuomaan lisää haasteita painonhallintaan. Syy miksi haluamme saada nuo seinät nyt hyvään kuntoon on se, että olemme päättäneet laittaa tämän talon mahdollisesti myyntiin. Mies on puhellut kodin vaihtamisesta jo ties kuinka kauan - hän haluaa toisen vessan ja mielellään yhden makuuhuoneen lisää -, mutta itse olen ollut sitä mieltä että kannattaisi ensin lyhentää nykyistä lainaa mahdollisimman paljon. Nyt olen kuitenkin tullut toisiin ajatuksiin, ja olisin valmis vaihtamaan kotia vaikka heti. Päätös on hautunut mielessäni jo jonkin aikaa, ja jo syksyllä ehdotin miehelle että jos hän haluaa muuttaa niin voitaisiin ottaa yhteyttä kiinteistönvälittäjiin hinta-arvion saamiseksi. Tuolloin mies halusi sittenkin vielä odottaa, mutta nyt olemme ehkä molemmat valmiita tähän.

Viimeisen niitin toi se, kun lasten päiväkodista kyseltiin kuinka meillä kuivataan pyykit. Lasten vaatteet kuulemma haisevat ummehtuneilta ja aiheuttavat oireita jollekin allergikkolapselle. Kosteusongelmaa en usko meillä olevan - toivon mukaan ainakaan - mutta "vanhan talon tuoksu" on kuulemma yleinen ongelma näissä taloissa joissa on painovoimalla toimiva ilmanvaihto. Kun valittelin asiaa eräälle ystävälleni, hän sanoi herkkänenäisenä haistaneensa sen jo aikaa sitten, mutta ei viitsinyt sanoa asiasta mitään. Tiedän, että joissain taloissa on tosiaan oma "ominaistuoksunsa", mutta itse en halua sellaisessa talossa asua... Sen päiväkodin allergikkolapsen oireiden syyksi veikkaan kyllä kaniamme sekä pitkäkarvaisia kissojamme, mutta en silti halua että lastemme vaatteet haisevat - omista vaatteistani puhumattakaan.

Projektissa seuraavana askeleena on siis kiinteistönvälittäjien kilpailuttaminen ja arviot siitä, kuinka paljon voisimme tästä talosta pyytää. Hinta on varmaan vähän parempi, jos täällä on siistit seinät ilman revittyjä tapetteja ja lasten piirtelyitä... Jos välittäjien arviot ovat hyviä, on vuorossa pankkineuvottelut ja tiedustelu siitä kuinka paljon voisimme saada uutta lainaa. Ja jos pankissa ollaan suotuisalla tuulella (eikä talon kuntokartoitus tuo esiin ikäviä yllätyksiä), pistämme talon myyntiin lähikuukausien aikana. Sitten onkin haasteena se että löydämmekö itsellemme uuden - ja meille mieleisen - talon suunnilleen samoihin aikoihin kun saamme omamme kaupaksi. Emme myöskään pidä mahdottomana asua jonkin aikaa vuokralla, jolloin saisimme etsiä uutta kotia kaikessa rauhassa tai jopa rakennuttaa aivan uuden kodin.

Tulevina viikkoina aikaa tulevat viemään sekä välittäjien arviointikäynnit - joista ensimmäinen on jo ensi keskiviikkona -, pankkineuvottelut, talonäytöissä käyminen sekä kotimme pintaremontti. Sen jälkeen kun keittiön ja eteisen seinät on maalattu, olisi vuorossa lastenhuoneen seinät. Ne on maalattu pari vuotta sitten, mutta viime kuukausina iso-A on piirrellyt niihinkin. Onneksi niiden kanssa pääsee helpommalla, riittää kun laittaa lisää maalia päälle...

Joka tapauksessa kodinvaihtoprojektimme tulee siis tuomaan haasteita painonhallintaan vähintäänkin lisääntyvän stressin muodossa. Liikunta jäänee nykyistäkin vähemmälle, mutta yritän kuitenkin pysytellä annetussa ruokavaliossa sortumatta herkutteluun.

Kysynkin nyt teiltä, hyvät lukijani, että haluatteko kuulla kuinka kodinvaihtoprojektimme edistyy? Vai haluatteko että keskityn vain tähän painonhallintaan? Kyllähän tästä kodinvaihdosta varmaan tulee kirjoitettua ainakin siinä suhteessa että miten se vaikuttaa syömisiin ja liikkumiseen, mutta haluatteko lukea myös tarkempia tilannekatsauksia asiasta?

4 kommenttia:

 1. Onhan blogisi nimi kuitenkin Vauvakilot veks ja MUITA äidin haasteita ;) Eli minua kyllä kiinnostaa kodinvaihdon kiemuratkin, jo senkin takia, että ei sitä ikinä tiedä, josko olisi itsellä sama projekti joskus edessä. Ei siis ole mitenkään aktiivisesti suunnitteilla, mutta jonkinlaisena etäisenä vaihtoehtona ainakin joskus hamassa tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä mua ainakin kiinnostaa lukea rempasta ja kodin vaihtamisesta. :D

  VastaaPoista
 3. Kirjoita mistä vaan mutta pidä laihdutus mukana:)

  VastaaPoista
 4. Remppajutut kiinnostaa aina, mutta se kiinnostaa eniten, miten hallita painoa silloin, kun tulee muutoksia tavallisen arjen pyöritykseen. Kirjoita vaan molemmista. :)

  VastaaPoista