maanantai 6. toukokuuta 2013

Nyt muija ruotuun!

Tänään oli ensimmäinen päivä aikoihin, kun pysyin koko päivän ruodussa ilman pienintäkään lipsumista. Nyt onkin paras myös pysyä ruodussa, sillä vaaka näytti aamulla 70,1kg eli todellakin liikaa! Tämän viikon ajan minun on siis vastustettava kiusausta herkutella, sillä paino on pakko saada takaisin normaalin puolelle. Äitienpäivänä aion syödä mitä anopin luona onkin tarjolla, mutta siihen saakka minun on hillittävä kaikki mielihalut oli se kuinka vaikeaa tahansa. Muuten painan kohta 75kg, sitten enemmän.

Kun ajelin illalla kotiin salilta työpäivän ja treenin jälkeen, mielessä piipahti että josko kävisin ärrällä ostamassa jonkun uutuusjäätelön "kun on niin ihana ilmakin". Onneksi en päästänyt ajatusta itämään päässäni yhtään sen kauemmin, vaan huusin oikeasti ääneen että "ei todellakaan!" Mielihalu menikin nopeasti ohi, ja vähän ajan päästä ihmettelin että miksi edes ajattelin herkkujen ostamista.

Viime päivinä kaikki sortumiseni ovat tapahtuneet ollessani kotona ja pikku-a:n nukkuessa päiväunia. Minun on siis helpompi pysyä ruodussa ollessani töissä, jolloin pääsen myös usein salille ennen tai jälkeen työpäivän mikä myös helpottaa ruodussa pysymistä. Ollessani lasten kanssa kotona minun on myös helppo keksiä tekosyitä herkuttelulle: lapset kiukuttelivat niin paljon että tarvitsen jotain hyvää jotta oloni paranisi. Lapset heräsivät niin aikaisin että väsyttää ihan liikaa --> tarvitsen jotain hyvää jotta jaksaisin. Esimerkkejä voisi luetella loputtomiin. Jostain syystä hillitsin kuitenkin itseni koko viime vuoden vaikka olin lasten kanssa kotona KOKO AJAN, eli kaikki syyt herkuttelulle ovat tällä hetkellä vain (huonoja) tekosyitä.

Tällä viikolla suurimmat koetinkivet tulevatkin varmasti olemaan helatorstai ja lauantai, jolloin ei siis ole töitä. Pitänee varmaan yrittää keksiä pikku-a:n päiväuniajaksi jotain muuta tekemistä kuin tietokoneen ääressä istumisen, jotta pysyisin varmasti ruodussa. Sunnuntai-aamuna painon olisi joka tapauksessa parasta olla alle 70 kiloa, jotta voin hyvällä omatunnolla nauttia äitienpäivästä ilman omatunnon jatkuvaa naputtamista...

2 kommenttia:

  1. Vinkki kun makeanhimo iskee - ota Elivo-merkkinen omenanmakuinen d-vitamiinitabletti. Takaan että on niin ällömakeaa, että makeanhimo menee ohi ja unohdat sen jo ennen kuin olet saanut tabletin imeskeltyä. Valitettavasti tämä toimii vain "kerran päivässä" periaatteella ettei tule yliannostusta :D ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Mä imeskelen välillä ksylitolipastilleja (yleensä ruoan jälkeen, samalla kun annan lapsillekin), niillä saa myös makeanhimoa pois ilman että tulisi hirveän paljon kaloreita.

      Poista