lauantai 6. elokuuta 2016

Eka reissupäivä reilassa

Ensimmäinen lomapäivä on onnellisesti jo (melkein) takana. Aamulla lähdin lasten kanssa ajelemaan vanhempieni luo Itä-Suomeen. Ensin pysähdyimme Lohjan ABC:llä, missä söimme lounaan noutopöydästä. Itse söin broileria ja kasviksia. Broileri oli jossain kermakastikkeessa, mutta enpä kuitenkaan syönyt mitään rasvalisää. 

Toinen pysähdys oli ystäväni luona Hollolassa, jotta lapsemme pääsivät leikkimään keskenään ja me äidit juoruilemaan. Kahvit juotiin, mutta jätin keksit lapsille. 

Kun olimme jatkaneet matkaa, alkoikin olla jo päivällisaika. Pysähdyimme Heinolassa, ja lapset saivat lupaamani hese-ateriat. Iso-A söi juustoaterian ja pikku-a nugetti-aterian, minä kanasalaatin ilman krutonkeja tai siemeniä. Loppumatkasta söin vielä proteiinipatukan ja sallitun määrän cashew-pähkinöitä välipalaksi. 

Ajomatka oli itse asiassa tavallista pitempi, sillä menimme vanhempieni mökille Rantasalmelle. Siellä oli tarjolla jäätelöä, pullaa ja mustikkapiirakkaa, mutta söin oman rahka-annokseni.
Vähän ylimääräisiä kaloreita tuli EDistä, jota join matkan aikana pari pulloa, mutta sekin oli lightia ja 42kcal per pullo. 

Ainut harmitus on se, että unohdin ruokavaa'an kotiin. Joudun siis arvioimaan ruokamäärät. Vanhempieni luona on vaaka, mutta ei täällä mökillä. Onneksi lähdemme täältä huomenna jo pois. Sinänsä punnitsin jo etukäteen pähkinät pieniin pusseihin annoksiksi ja heraa samaten minigrip-pusseihin, mutta kasvikset ja aterioiden proteiiniannokset (rahka, tonnikala, raejuusto ym.) pitää arvioida silmämääräisesti. Toisaalta taitaa olla pääasia, että jätän hiilarit väliin aterioilla enkä sorru kahvipöydän antimiin. 

Yksi päivä siis takana ilman lipsumista, neljä jäljellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti