lauantai 27. elokuuta 2016

Kasvissosekeitto äidille ja lapsille - ei jatkoon

Tein pari päivää sitten minulle ja lapsille kasvissosekeittoa päivälliseksi. Tässä vaiheessa SD plussaa ruokavalioon kuuluu hiilareita, ja keittoon tuli hiilarinlähteinä bataattia ja perunaa sekä kasviksina porkkanaa, kesäkurpitsaa, valkosipulia ja pinaattia. Kasvikset kypsäksi, sitten soseutus sauvasekoittimella. Sen jälkeen erotin oman annokseni, jonka jälkeen lisäsin lasten annokseen koskenlaskijaa ja maitoa. Lautasella vielä joukkoon raejuustoa proteiininlähteeksi sekä minulle että lapsille.

Maistoin lasten annosta, ja se oli mielestäni ihan huippuhyvää. Ikävä kyllä lapset eivät olleet asiasta samaa mieltä. Yleensä he syövät kasvissosekeittoa mielellään, mutta tämä kasvisyhdistelmä ei toiminut. Iso-A söi kyllä oman lautasensa tyhjäksi, mutta pikku-a onki käytännössä annoksestaan pelkät raejuustot. Oma annokseni ei maistunut minulle ollenkaan, vaan oli pakko lisätä joukkoon tabascoa jotta ruokaan tulisi jotain muuta makua kuin "pahaa". Pakko myöntää että juustolla ja maidolla (tai kermalla, voista puhumattakaan) ruoasta saa oikeasti paljon paremman makuista!

Vasemmalla lasten annos koskenlaskijalla ja maidolla tuunattuna, oikealla oma annokseni, kumpaa itse söisit?

Luultavasti en tee tällä samalla kasvisyhdistelmällä enää keittoa, kun kerran kevytversio ei maistunut minulle eikä tuunattu versio lapsille. No, olipa ainakin vähän erilainen kokeilu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti